Robuuste akoestische oplossing voor binnen- én buitentoepassing!

Direct langs de provinciale weg bij Aalsmeer staat een flatgebouw met een met glas uitgevoerde gevel om de bewoners af te schermen van lawaai en uitlaatgassen.

Hartstikke mooi voor het oog, zo’n glazen gevel, echter een drama voor het oor!

 

Het geluid reflecteert tussen de glazen buitengevel en de binnengevel en zorgt voor een onleefbaar akoestisch klimaat op de galerij. Hoe los je dat op zonder concessies te doen aan de esthetische vormgeving? Wél, in dit specifieke geval zijn door de architect Soundblox akoestische betonblokken toegepast en bleken deze concessies niet nodig te zijn! 

 

Geluidsabsorptie in een buitentoepassing

Een hardnekkige misvatting bestaat dat je in een buitensituatie geen geluidsabsorptie nodig hebt! Echter, onder een afdak of in parkeergarages, bij (buiten)zwembaden en op schoolpleinen, waar hinderlijke flutterecho’s het spelen een stuk minder leuk maken, is een geluidsabsorberende oplossing zeker geen overbodige luxe.

 

Ook voor huizen en flatgebouwen direct aan de snelweg of bij stations kan overlast ontstaan door harde geluiden van voorbijrijdend verkeer en treinen. Met een voorbijrijdende trein en op 25 meter van de snelweg wordt het geluidsniveau al gauw verhoogt tot 70 dB! 

 

Geluidsabsorptie, Geluidsisolatie én Brandwerendheid in één wand

Soundblox akoestische betonblokken kunnen juist in deze situaties uitkomst bieden om een geluidswal te creëren en tegelijkertijd het overtollig geluid te absorberen. Hiermee kan de oplossing voor zowel geluidsabsorptie als geluidsisolatie én brandwerendheid in één robuuste wandconstructie worden geïntegreerd. En deze wand kan ook nog eens hoog worden opgebouwd vanwege de uitstekende druksterkte.

 

Met Soundblox kan het akoestisch klimaat zowel binnen als buiten geoptimaliseerd worden, overal waar een robuuste wand en brandveiligheid net zo belangrijk zijn als de (ruimte)akoestiek. 

 

Sneak Preview

Binnenkort komen wij met een nieuwe innovatie waarbij Soundblox op een CO-2 negatieve wijze kunnen worden geproduceerd en vormen deze akoestische betonblokken niet alleen een oplossing in strijd tegen lawaaivervuiling maar ook in strijd tegen klimaatverandering!

Meer informatie is te vinden op onze website.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie