Geluidsisolerende deuren voor het nieuwe Theater Zuidplein in Hart van Zuid

Grootschalige gebiedsontwikkeling

Centraal in Rotterdam-Zuid wordt al enige tijd hard gewerkt aan de grootschalige gebiedsontwikkeling Hart van Zuid, waar theater Zuidplein onderdeel van is. Het theater beschikt sinds september 2020 over een gebouw dat zowel statig als toegankelijk is. Ook de wijk-bibliotheek en een café-restaurant maken gebruik van het pand.

Merford werd gevraagd de geluidsisolerende binnen- en buitendeuren te leveren. Zodoende blijft het geluid van een voorstelling in de zaal. Zowel buurtbewoners als mensen in naastgelegen ruimtes ondervinden geen hinder van wat zich in de zaal afspeelt.

Theater Zuidplein

Theater Zuidplein wil iedereen interesseren voor cultuur. Bijvoorbeeld door haar brede programmering, maar ook met het zeven dagen in de week geopende café-restaurant, dat een belangrijke maatschappelijke functie heeft in het hart van het stadsgebied. Het voormalige pand uit 1953 werd onlangs gesloopt, nu de op een steenworp gelegen nieuwbouw opgeleverd kon worden. Naast het café-restaurant, een grote en een kleine theaterzaal, is ook een bibliotheek in het gebouw gevestigd.

Baksteen, glas en aluminium

Architect De Zwarte Hond heeft het pand ontworpen, waarvan de gevels grotendeels zijn opgetrokken uit een baksteen met een lichte kleur. De entree wordt gekenmerkt door grote glaspartijen, gecombineerd met kunstige vormen uit geanodiseerd aluminium. De bouwcombinatie Heijmans en Ballast Nedam realiseerde het project. Meest kenmerkend is de grote zaal, waar de muren bestaan uit driehoekige panelen van aluminium composiet.

Geluidsisolatie en brandwering

Merford leverde geluidsisolerende deuren die toegang geven tot de theaterzalen en technische ruimtes. Een deel van de deuren werd ook van brandwering en een vluchtfunctie voorzien. Om de gewenste geluidsreductie naar het buitengebied te kunnen garanderen, plaatsten we sterk geluidsisolerende tandemdeuren in de buitengevel. Een ruimte met een installatie voor stadsverwarming is voorzien van een roosterdeur. Daarnaast is een forse lamellenwand geleverd en geplaatst om enkele technische ruimtes op natuurlijke wijze te ventileren.

Hart van Zuid Rotterdam

Hart van Zuid werkt aan een bruisend stadscentrum voor Rotterdam-Zuid. De eerste grote mijlpaal van Hart van Zuid was de oplevering van Zwemcentrum Rotterdam. De tweede was het nieuwe Theater Zuidplein, met een vestiging van de Bibliotheek Rotterdam. De derde, eind dit jaar, wordt het Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC). Naast deze gebouwen werkt Hart van Zuid ook aan een uitbreiding van winkelcentrum Zuidplein, een nieuw busstation, een hotel en bioscoop, woningen en horecavoorzieningen. Ook de buitenruimte wordt volledig nieuw ingericht. Klik hier voor meer informatie over Hart van Zuid.

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze speciale deuren en roostergevels? Of heeft u een andere vraag? We horen het graag! Kijk op onze website voor meer informatie.

Foto’s: Scagliola Brakkee

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie