Fijne akoestiek is lust voor oog én oor

Creatieve vrijheid en meer comfort dankzij de akoestische productlijn Organic.Design van Knauf

Goede akoestiek is essentieel in ons dagelijks leven. Daar zijn alle ontwerpers, maar ook alle gebouwgebruikers, het wel over eens. Zo verhoogt goede akoestiek de arbeidsproductiviteit met liefst 7%. En zo laat een ander onderzoek uit de UK ook zien; bij slechte akoestiek verlaten bezoekers eerder een restaurant. Maar welke akoestische oplossing pas je toe? De mogelijkheden zijn groot, al gaan die niet altijd samen met interessante creatieve ontwerpmogelijkheden. Organic van Knauf doet dat wel.


Fraaie oplossingen met ecologische producten

Juist ook de coronatijd maakt ons duidelijk dat comfortabel werken in verschillende omgevingen niet altijd vanzelfsprekend is. Dit is ook een van de redenen waarom de aandacht voor goede akoestiek groeiende is. Organic.Design speelt hierop in en bestaat in de basis uit natuurlijk, ecologisch houtwol. Een materiaal dat weer helemaal terug is van weggeweest. Door de vele kleuren- en designvariaties, zijn de ontwerpmogelijkheden oneindig. Een lust voor het oog én oor.

Toe te passen in elk interieur

Bij Organic werken we samen met verschillende designers. Zij combineren de warme natuurlijke uitstraling van het materiaal met verschillende kleuren, prints en zelfs ingegraveerde lijnen en vormen. In de bestaande collectie zijn talloze designs opgenomen, maar de producten lenen zich ook voor veel creatieve vrijheid en eigen ontwerpen. Zo is er dus een oplossing voor elk interieur, maar ook de mogelijkheid om in elke zakelijke omgeving te matchen met de huisstijl of gewenste stijl en sfeer. Behalve plafondsystemen en wanden, behoren ook plafondeilanden en baffles tot de mogelijkheden.

Verschillende akoestische varianten

Het aanbod van Organic bestaat in de basis uit 3 akoestische varianten: Organic, Organic Twin en Organic Mineral. Het oppervlak aan zichtzijde bestaat bij elk akoestisch paneel uit een ultrafijne houtvezel van 1 mm.  De panelen verschillen verder van elkaar in dikte en in materiaalopbouw (met of zonder steenwol). Zo zijn alle denkbare akoestische waarden te realiseren voor de afwerking van plafond of wand.

Kijk voor meer informatie op Organic.Design.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie