RHEINZINK GRANUM basalte

GRANUM basalte is de nieuwste oppervlakte variant in het RHEINZINK assortiment.

GRANUM basalte is mat-zwart gefosfateerd zink dat perfect in moderne architectuur past en zeer goed te combineren is met pure materialen zoals hout, natuursteen en glas.

De intens zwarte laag op GRANUM basalte geeft een compleet nieuwe dimensie aan zink. Toch blijven de eigenschappen van het gewalste zink behouden. Zowel daken, gevels als het hemelwater-afvoersysteem kan in deze kleur worden uitgevoerd.

Eigenschappen
  • Gefosfateerd mat-zwart oppervlakte
  • Natuurlijk materiaal
  • Natuurlijke patinavorming
  • Lange levensduur
  • 100% recyclebaar
  • Handmatig te buigen, zetten en kanten
Fosfateren

De pure, matte uitstraling wordt bereikt door het fosfateren van het materiaaloppervlak. Deze fosfaatlaag heeft een lange levensduur en laat de typische walsstructuur van het basismateriaal zien. De donkere gefosfateerde laag ontstaat niet (zoals bij de prePATINA oppervlakten) door een beitsproces die de kleur uit de zinklegering haalt, maar door een speciale chemische behandeling (fosfateren) waaraan een zwart pigment is toegevoegd.

Overige informatie

Alle RHEINZINK dak- en gevelbekledingssystemen zijn in deze productlijn verkijgbaar, ook het hemelwaterafvoerpakket kan in deze oppervlakte geleverd worden. RHEINZINK GRANUM voldoet aan de eisen van de Europese norm EN 988.

De natuurlijke patinavorming begint bij deze productlijn pas bij de gelijkmatige verwering van de fosfaatlaag. Deze wordt langzaam “geïnfiltreerd” door een natuurlijke reactie en in de loop der tijd vormt zich een combinatie tussen de natuurlijke patina en de fosfaatlaag. Hierdoor wordt het donkere oppervlak van RHEINZINK-GRANUM basalte lichter.

« Nieuws overzicht