Natuurlijk hout aan de kust

Natuurlijk massief houten plafond geeft unieke uitstraling bij vakantiepark Qurios

Aan de Nederlandse kust in Zandvoort heeft Qurios een prachtig nieuw vakantiepark gerealiseerd. Hier komen natuur, avontuur en ontspanning perfect samen. Met het strand en de gezellige boulevard op slechts 100 meter afstand, kunnen de gasten van een ultiem vakantiegevoel genieten. Het centrale gebouw van het park is volledig in balans gebracht met haar omgeving. Zo biedt het onder andere ruimte aan een brasserij en speelgelegenheid. Om de natuurlijke en warme uitstraling van buiten door te zetten naar binnen, zijn er diverse uitvoeringen van het Derako massief houten grill plafondsysteem toegepast. 

Massief houten plafond

Alle Derako systemen maken gebruik van massief hout. Massief hout is een van de meest bijzondere natuurlijke grondstoffen. En sinds duizenden jaren een inspiratiebron voor kunstenaars en architecten. Door de vorm en kleur, kracht, flexibiliteit en warmte geeft hout het straatbeeld en interieurs een natuurlijke, karakteristieke uitstraling.

Hout is niet alleen milieuvriendelijk en recyclebaar, het slaat ook CO2 op. Het is hernieuwbaar door de groei van nieuwe bomen. En het is een bijzonder bouwmateriaal. Hout heeft een zeer positief effect op de gezondheid van de mens. In een groene omgeving ervaren mensen minder stress, bewegen we meer, ontwikkelen kinderen zich gezonder en worden sociale contacten gestimuleerd.

 
Grill systeem, een bewuste keuze

In het centrale gebouw is er bewust gekozen voor het Derako massief houten grill systeem. Dit plafond sluit perfect aan bij de filosofie van het park, waarin een natuurlijke en warme beleving centraal staat. Het grill systeem is uitgevoerd in de houtsoort African Ayous en in hoge latmaatvoeringen. Dit versterkt niet alleen de dieptewerking van het plafond, ook de visuele ervaring van het hout is hierbij maximaal. 

Vrolijke speelgelegenheid

Voor de speelruimte van de kinderen is het grill plafond speciaal afgewerkt. De massief houten delen zijn in drie verschillende kleuren geproduceerd en tijdens de montage van de panelen in vaste patronen verwerkt. Dit creĆ«ert een levendige, vrolijke en speelse uitstraling, wat volledig is afgestemd op het meubilair in de ruimte.  

Maatwerk oplossingen, met meerdere systemen

De toegepaste Grill Pro-line is een maatwerk oplossing. Voor dit systeem biedt Derako volledige ondersteuning tijdens de oriƫntatie-, engineerings-, implementatie- en montagefase. Zo garanderen wij een perfect passend product. Het systeem is ook geschikt om in gebogen of gewelfde vormen toe te passen. Binnenkort komt Derako naast de Pro-line nog met andere nieuwe productlijnen. Wilt u meer weten over dit systeem of de nieuwe producten? Neem dan contact op met onze adviseurs. Wist u trouwens dat al onze systemen volledig circulair zijn, C2C Silver gecertificeerd en een bijdrage leveren aan het behalen van credits binnen BREEAM en LEED? Lees hierover meer op onze website.

« Nieuws overzicht