Space Encounters’ Remi Versteeg bij Forbo’s GLUE-picknick

Forbo Flooring doet van 18 tot en met 20 september mee aan de eerste editie van het design festival GLUE Amsterdam. De vloerproducent organiseert elke dag een lunch-picknick met een interessante spreker in Broeinest Amsterdam en laat daar ook haar fraaie designvloeren zien. Zo geeft Remi Versteeg, partner bij het veelvuldig onderscheiden Office for Architecture Space Encounters (onder andere bekend van het Joolz office en het uitgaans- en kunstcentrum Oumuamua, red.), op vrijdag 18 september een voordracht over ‘The Beauty of Boredom’. Mindfulness-pionier Jon Kabat-Zinn komt onder andere voorbij. Die zei eerder het volgende over verveling: ‘When you pay attention to boredom it gets unbelievably interesting’.

 

In het weekend van 19 en 20 september is het vervolgens de beurt aan Thomas Eurlings en Marijke Griffioen, beiden senior-designer bij Forbo Flooring. Zij spreken over de ‘Dynamics of a Building’. Die presentatie gaat - kort gezegd - over de identiteit van het gebouw die steeds minder uniform is en steeds meer verschillende functies aanneemt, zoals bijvoorbeeld ruimtes om naast te werken, te ontspannen, te eten of je in afzondering te concentreren. Deze ontwikkeling vraagt om een nieuwe manier van ontwerpen, inrichten en bouwen waardoor een pand makkelijk kan transformeren of anders geprogrammeerd kan worden. Dit inspireerde Thomas en Marijke om vijf scenario’s op te stellen die op vrijwel elk gebouw kunnen worden toegepast.

 

Tijdens GLUE openen deelnemers in de wereld van design en ontwerp op verschillende locaties in de stad hun deuren voor collega’s en designliefhebbers; van startende en gerenommeerde ontwerpers tot kennisinstituten en van merkenshowrooms tot het Stedelijk Museum. Doordat GLUE verspreid over heel Amsterdam plaatsvindt, past het evenement perfect in de huidige anderhalvemeter-samenleving, aldus de organisatie. Kijk voor meer informatie op Forbo en Glue Amsterdam. Aanmelden voor de picknick-sessies kan via deze link. Wees er snel bij. Er is nog maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar.