THISION® L PLUS en TRIGON® L PLUS , 6 wandhangende en 6 vloerstaande verwarmings-toestellen. Vermogensrange 70-200kW, in cascade tot 1.6MW.

Compact, krachtig en compleet: de nieuwe generatie ELCO verwarmingstoestellen kenmerken zich door krachtige prestaties, flexibele installatiemogelijkheden en onderhoudsvriendelijke systemen. De compleetheid uit zich in ingebouwde ‘all-inclusive’ functies en componenten, zoals ingebouwde pompen, cascade-in-cascade systemen en cascademanagers. De compacte toestellen komen het best tot hun recht naarmate de installatieruimte kleiner wordt.

 

De toestellen in het kort:

 

THISION® L PLUS:  Krachtig en compact

De THISION® L PLUS is de meest krachtige wandhangende ketel in zijn klasse. In cascade kent de THISION® L PLUS een lage installatiehoogte van 1.7meter. Hiermee behoort het toestel tot de meest compacte toestellen – qua breedte – in zijn klasse. Het is mogelijk om maximaal acht toestellen in cascade te monteren.

 

TRIGON® L PLUS: Krachtig en flexibel

De TRIGON® L PLUS is de meest compacte vloerstaande ketel in zijn klasse. Dankzij de lage waterinhoud behoort de TRIGON® L PLUS daarnaast ook tot de lichtste toestellen. Bij cascadeplaatsing  – in lijn dan wel rug-aan-rug tot max. 8 toestellen– bevindt het leidingsysteem zich aan de bovenzijde met volledige toegang tot de afsluiters en aansluitingen. Samen met de opbouwhoogte van 1.8 meter heeft dit als voordeel een tijdswinst bij installatie en onderhoud naast betere ergonomische werkomstandigheden.

 

Gemeenschappelijke eigenschappen:

 

Cascade-in-cascade

De zogenaamde ‘Double Engine’ typen onderscheiden zich door het interne cascade-in-cascade systeem; 2 warmtewisselaars in één toestel, die onafhankelijk van elkaar werken. Dit biedt 100% bedrijfszekerheid op het moment dat er warmtevraag is.  Ook wanneer onderhoud noodzakelijk is aan één wisselaar, kan de andere wisselaar blijven verwarmen tijdens dit onderhoud.

 

Warmtewisselaar - HEX3 technologie en duurzaamheid

Zoals gebruikelijk in het ELCO assortiment zijn de THISION® L PLUS en de TRIGON® L PLUS uitgerust met RVS warmtewisselaars en RVS rookgascircuits. Naast de lange levensduur is RVS een betrouwbaar materiaal dat garant staan voor gelijkblijvende hoge rendementen gedurende de hele levensduur.

 

Zo is RVS vier keer beter bestand tegen corrosie dan bij  aluminium het geval is. Bij aluminium zal hierdoor na verloop van tijd de warmteoverdracht ook verminderen.

 

De toestellen beschikken over de zogenaamde HEX3 technologie, die de wisselaar in 3 zones verdeelt. In de eerste zone wordt de vorming van NOx tot een minimum beperkt door de lage weerstand, een korte ‘verblijfstijd’ en een snelle afkoeling van de rookgassen tot onder 1000°C. In de tweede zone - de CO-zone- wordt de weerstand verhoogd, waarbij de rookgassen boven de 600°C worden gehouden. Zo wordt er zo weinig mogelijk CO gevormd. In de derde zone - de H2O condensatiezone- wordt een maximale warmteoverdracht gerealiseerd, doordat de buizen van de wisselaar smal en dicht op elkaar geplaatst zijn. De HEX3 technologie geeft hoge rendementen en lage emissies van NOx (<24 mg/kWh) en CO-uitstoot.

 

Componenten en electronica – Plug & Play

Een aantal belangrijke componenten worden standaard geleverd bij de toestellen. Zo zijn de modulerende pomp als de waterzijdige- en rookgaszijdige terugslagkleppen al in het toestel ingebouwd. Het voordeel hiervan is dat de installatietijd en –kosten worden verlaagd. De geïntegreerde cascademanager kent een breed scala aan configuraties.

 

Bovendien zijn de toestellen geschikt voor Connectivity met de gangbare gebouwbeheersystemen (GBS)  via nieuwe BUS-modules. Op deze manier kan er geprofiteerd worden van onder andere de beschikbare data voor voorspellend onderhoud. Deze GBS modules worden ondersteund door de meest gebruikte protocollen MODBUS, KNX, LON en BACNET.

 

Een nieuw ontwikkeld gepatenteerd besturings- en regelsysteem biedt Master- & Slave logica voor het beheer van de twee warmtewisselaars, terwijl de functionaliteiten van de cascademanager ook in het besturingssysteem zijn geïntegreerd.

 

Modulatiebereik en isolatie

Met een maximaal modulatiebereik van 1:10 wordt het rendement van het toestel verbeterd en het comfort voor de gebruiker verhoogd. Dankzij dit modulatiebereik zijn er minder in- en uitschakelmomenten, minder stilstands- en startverliezen en minder emissies bij starten.

 

Service en onderhoud

De belangrijkste toestelcomponenten zijn toegankelijk vanaf de voorzijde. Dit versnelt het onderhoudsproces en maakt inspectie eenvoudig.

 

Een gebruiksvriendelijk touchscreen HMI (Human Machine Interface) bevindt zich op ooghoogte, bovenaan het toestel en is gemakkelijk toegankelijk bij  installatie, inspectie en onderhoud. De HMI wordt ondersteund door de geïntegreerde cascademanager. De control-box bevindt zich eveneens aan de bovenzijde en garandeert minder risico op mogelijke waterschade.

 

Voor elke toepassing een oplossing

De toestellen kunnen worden uitgerust met een breed scala aan accessoires, zoals hydraulische- en gaskits, platenwisselaars, rookgasafvoersystemen, filters, drukschakelaars en veiligheidskleppen.

 

Meer informatie over het ELCO-assortiment is te vinden op de website of op www.bekijkheteensanders.com.