Hunter Douglas Architectural breidt het HeartFelt® assortiment uit met ronde panelen

Het bekroonde modulaire vilten HeartFelt® systeem voor plafonds en wanden van Hunter Douglas Architectural is nu beschikbaar in een rond paneel, waarmee een extra optie wordt toegevoegd voor innovatieve designers en architecten.

Het assortiment, dat twee prestigieuze internationale Red Dot Awards voor innovatie heeft gewonnen – de eerste toen HeartFelt® in 2017 werd geïntroduceerd en de tweede in 2020 voor de introductie van het nieuwe HeartFelt® Baffle plafondsysteem – wordt alom geprezen om zijn veelzijdigheid in een groot aantal toepassingen.

Meer designmogelijkheden

De nieuwe lijn – beschikbaar in vijf grijstinten, bestaat nu uit een rond paneel 40HR64, met een breedte van 40 mm en een hoogte van 64 mm – zorgt voor nog meer designmogelijkheden. Net als het volledige HeartFelt® assortiment, zijn de ronde panelen licht in gewicht, gemaakt van non-woven thermisch vormbare PES-vezels, getest op brandwerendheid tot B-S1, d0 en bieden ze uitstekende akoestische eigenschappen met absorptiewaardes (αw) van 0,45 tot 0,70.

Ontwikkeling en uitbreiding door vraag uit de sector

Pieter van Rees, Business Development Manager voor HeartFelt® en metalen plafonds bij Hunter Douglas Architectural, zei dat de ontwikkeling en uitbreiding van het HeartFelt® assortiment wordt aangestuurd door de vraag uit de sector. “De populariteit van HeartFelt® bij architecten, adviseurs en interieurontwerpers in de afgelopen drie jaar, heeft aangetoond hoe veelzijdig dit materiaal is en hoe eenvoudig het in uiteenlopende omgevingen kan worden toegepast”, vertelde hij. “Sinds de introductie van het assortiment hebben we een wandapplicatie en baffles toegevoegd en nu kondigen we met trots aan dat het HeartFelt® assortiment is uitgebreid met ronde panelen om HeartFelt® nog meer vitaliteit te geven. Dit ronde paneel zal meer zachtheid aan onze lineaire HeartFelt® plafond- en wandtoepassingen toevoegen. Hunter Douglas Architectural staat bekend om innovatie en we werken aan verdere ontwikkelingen in het HeartFelt® assortiment die we in de toekomst hopen te onthullen.”

Hunter Douglas Architectural is trots op zijn milieuaanpak; HeartFelt® is C2C ‘Brons’ gecertificeerd en is 100% recyclebaar of eenvoudig te hergebruiken.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie