Ramen en deuren zijn onderschatte energielekken

Isoleren

Het is een van de meest effectieve maatregelen die eigenaren van oudere huizen of wooncomplexen kunnen nemen in het verduurzamen: het isoleren van muren, daken, vloeren en ramen en deuren. Zo kan met dakisolatie tot wel 25% aan energie bespaard worden. Het isoleren van spouwmuren en vloeren kan nog eens dat percentage opleveren. En ondanks deze maatregelen zien we vaak dat bewoners blijven zitten met aanzienlijk warmteverlies en een onaangename tocht. Hoe kan dat?

Luchtlekkage groot probleem bij ‘oudere’ woningen

Met name bij oudere huizen (gebouwd voor 1970) is de hoeveelheid lucht die verdwijnt via ramen en deuren niet te onderschatten. Onder invloed van het weer zijn kozijnen en deuren kromgetrokken, hetgeen leidt tot een onaangename tocht en verlies van kostbare warmte. Soms is er een poging gedaan om kou buiten te houden door (goedkopere) tochtwering aan te brengen, waarbij de lip echter niet over de gehele deurhoogte goed aansluit of waarbij er lucht weglekt onder de krom gespijkerde strip door. Een gure tocht, met name bij flats, is dan het gevolg. Een zuur resultaat ondanks de aanzienlijke investeringen die gedaan zijn om de buitengevel te isoleren en om luchtlekkage te voorkomen.

Modern renoveren

Met het oog op de steeds hoger wordende eisen met betrekking tot luchtdichtheid heeft Ellen Profielen essentiële productverbeteringen in haar gamma tochtprofielen doorgevoerd. Zo zijn een aantal belangrijke renovatieprofielen voorzien van een grotere en flexibelere afdichting (ELRO en ANB16) om over de gehele lengte optimaal af te kunnen dichten en om de sluitweerstand te verminderen. Daarnaast is de nieuwe ARP+ voorzien van een lip met een holle kamer voor betere isolatie en een opstaande rand die luchtlekkage onder de strip voorkomt. Het geanodiseerde houderprofiel zorgt tevens voor een langdurige levensduur in een buitengevel situatie.

Kijk op de website van Ellen hoe met eigentijdse tochtprofielen snel en kostenefficiënt een groots resultaat kan worden gerealiseerd. Renoveer slim. Renoveer met Ellen Tochtprofielen!

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie