Een nieuwe digitale tijdschakelaar die tot wel 50% energiebesparing oplevert

ABB heeft zijn assortiment van digitale en analoge tijdschakelaars uitgebreid en lanceerde een intuïtieve app om het energieverbruik in appartementen-complexen en commerciële gebouwen beter te beheren.

De nieuwe digitale en analoge schakelaars geven gebruikers de mogelijkheid om verlichting, verwarming, ventilatie en beregening te beheren volgens dag, week- of jaarprogramma's. Zo kan de energie aan- of uitgezet worden tijdens openingstijden, zonsondergang, feestdagen of vakantieperioden.

Meer flexibiliteit en controle

"Bij ABB zoeken we altijd naar manieren om betrouwbare energie te leveren aan onze klanten. In tijden waarin ons energieverbruik toeneemt en bronnen schaars zijn, is energiebeheer een centrale rol gaan spelen in onze manier van leven. Door meer flexibiliteit en controle te creëren via digitale en analoge tijdschakelaars geven we mensen de tools om alleen energie te gebruiken waar en wanneer we die nodig hebben. Als we klaar zijn met werken gaan de verwarming en het licht dus automatisch uit", legt Servie Huijbers, Product Manager ABB Nederland uit.

De mogelijkheid om één energieverbruiker of groepen energieverbruikers te beheren maakt ABB's assortiment van digitale tijdschakelaars ideaal voor gebruik in commerciële gebouwen. Afhankelijk van de toepassing en de mate van automatisering kunnen klanten tot wel 50 procent besparen op hun energieverbruik.

Intuïtieve app

Aansluitend op de vernieuwing van het assortiment heeft ABB ook een intuïtieve app voor iOS- en Android-smartphones gelanceerd om de ingebruikstellingstijd van digitale tijdschakelaars tot wel 80 procent terug te dringen. De nieuwe app biedt een beter beheer van slimme functies om zo energie reductie en effectiever energiebeheer in woningen en commerciële gebouwen mogelijk te maken.

De app is ontworpen voor een eenvoudige configuratie en visualisatie van de digitale schakelklokken van ABB. Nieuwe programma's kunnen eenvoudig worden gemaakt en overgezet naar andere apparaten. Gebruikers kunnen belangrijke instellingen wijzigen, zoals de datum, tijd en locatie. Ook kunnen zij zelf willekeurige en cyclische functies activeren. Ze kunnen de parameters bekijken en de relaisuitgangen handmatig regelen via het LCD-display. Een ingebouwde accu zorgt ervoor dat het apparaat ook bij stroomstoringen blijft functioneren.

Tot wel acht relais te beheren

Het vernieuwde tijdschakelaar-assortiment en de app zijn ideaal voor verschillende toepassingen: van automatische activering van een irrigatiesysteem in een openbaar park tot het op vaste tijden openen en sluiten van zonneschermen in commerciële gebouwen. Dankzij de kanaal-extensie, die de schakelaar de mogelijkheid geeft om tot wel acht relais te beheren, kunnen gebruikers ook verlichtingssystemen in verschillende ruimtes beheren vanaf hun mobiele apparaat.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie