Noviteiten van Vlakkelichtkoepel

Vlakkelichtkoepel op ARCHITECT@WORK

Tijdens de beurs ARCHITECT@WORK, 16 en 17 september aanstaande in Ahoy Rotterdam, laat Vlakkelichtkoepel | Heruvent b.v. diverse innovaties zien. Hieronder vast een sneak preview.

Passiefhuis Daklicht

Gecertificeerd door het onafhankelijke Passivhaus Institut (PHI) uit Darmstadt (Duitsland). Door het slimme ontwerp is deze lichtstraat uiterst luchtdicht en uitstekend geïsoleerd. Maar voordat het PHI predicaat gevoerd mag worden, zijn er nog meer zware eisen waaraan voldaan moeten worden. Onder meer een verplichte hoge ondergrenswaarde van de minimale ruittemperatuur. Zodoende biedt het Passiefhuis Daklicht een waarborg voor comfort en het uitsluiten van schimmelvorming.

Privacy-glas

Hierbij verandert de ruit met één druk op de knop van transparant naar ondoorzichtig, of omgekeerd. Ideaal als je op sommige momenten volledige privacy wilt hebben en op andere momenten juist uitzicht en het zonlicht wilt binnenlaten. Ook in de opalen melkglas stand (ondoorzichtig dus) is er nog steeds ruime helderheid en hoeft dus overdag nog steeds de lamp niet aan.

Thermochroom-glas

Dit glas reageert op de warmte van direct zonlicht: het glas verandert daardoor geleidelijk van helder in getint glas. Waardoor tegelijkertijd automatisch ook de zonnewarmte geweerd wordt. Ten opzichte van een ruit met constante warmtewerende coating geeft zelf-dimmend glas meer helderheid op bewolkte momenten en meer koelte op warme momenten.

Insectengaas

Deze robuuste hor wordt aan de buitenzijde van het Bedienbaar Daklicht aangebracht. Zodoende geen verlies aan daglicht en geen verlijming of schroeven in de dagmaat. Maar wel volop frisse lucht zonder dat er vervelende insecten binnen kunnen komen. Nachtventilatie is nu mogelijk zonder muggen!

Direct aanmelden voor gratis entreekaart(en) voor ARCHITECT@WORK 2020.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie