Inbraakwerende en modulaire glazen daken Kingspan Light + Air

Geclassificeerde inbraakwerende én duurzame modulaire lichtstraten

Met haar RC3/WK3 geclassificeerde inbraakwerende én duurzame modulaire lichtstraten, die geen extra bouwkundige voorzieningen vereisen, speelt Kingspan Light + Air in op de toenemende vraag naar veilige en prefab modulaire systemen.

 
 
Inbraakwerende glazen daken: RC1, RC2 én RC3

De inbraakwerende glasconstructies, genaamd Brakel BA-RC, zijn volgens NEN 5096 en NEN-EN 1627 getest op inbraakwerendheid en hebben de classificatie RC1/WK1, RC2/WK2 en RC3/WK3 behaald (hoge mate van inbraakwerendheid).

De systemen hebben daarnaast een uitstekende lucht- en waterdichtheid en kunnen zowel toegepast worden als geïsoleerd lessenaar-, shed- als zadeldak (ook met hoek- en/of kilkeper). Dit inbraakwerende systeem is toepasbaar bij hellingen groter dan 0° en bij hart- op hart maten tot en met 2000 mm.

Meer gedetailleerde info over dit inbraakwerende systeem.

Onlangs paste Kingspan Light + Air*  dit inbraakwerende systeem toe bij Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam waar beveiliging tegen inbraak vanzelfsprekend essentieel is.

Modulaire lichtstraat

Prefab lichtstraten maken een snelle, efficiënte  montage op de bouwplaats mogelijk. Gezien de toenemende vraag naar deze modulaire systemen, ontwikkelde Kingspan Light + Air een glasconstructie die zowel voldoet aan de wens naar eenvoud in montage als de hoge kwaliteitsnormen van Brakel glasconstructies.

Wat bijzonder is aan deze modulaire lichtstraat, type Brakel BA-Modulair TG, is dat het systeem:

  • geen beperkingen kent qua breedte;
  • geen extra bouwkundige voorzieningen vereist;
  • zowel als lessenaar-, shed- als zadeldak toepasbaar is;
  • mogelijk met hoek- en klikkepers;
  • toepasbaar is bij hellingen groter dan 5°;
  • toepasbaar is bij hart- op hartmaten tot en met 2000 mm;
  • een uitstekende lucht- en waterdichtheid heeft.

Meer gedetailleerde info over dit modulaire systeem van Kingspan Light + Air.

*Voorheen Brakel Atmos

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie