Levensduur led lampjes van onze ESKALED armaturen

Hoge kwaliteit in combinatie met energie-zuinige elektronica

In alle Saval ESKALED armaturen worden industriële leds gebruikt van zeer hoge kwaliteit, in combinatie met uitgekiende, energiezuinige elektronica. Daardoor behalen onze ESKALED armaturen een L90 B10 waarde van meer dan 100.000 uur!

De manier waarop de levensduur van een led lamp (light-emitting diode) wordt bepaald, is compleet anders dan van traditionele verlichting. Bij traditionele verlichting, zoals gloeilampen en fluorescentie lampen, wordt het aantal branduren vermeld. Daarna gaan deze lampen stuk, sommige eerder, sommige wat later.

Bij led verlichting gaat het anders: een led lamp gaat niet stuk, maar gaat steeds minder licht geven. Daarom kun je voor een led lamp niet het aantal branduren bepalen. De manier waarop de levensduur wordt bepaald, zal hieronder worden uitgelegd.

LM-80

LM-80 verwijst naar een methode voor het meten van de lumen-waardevermindering van solid-state verlichtingsbronnen, zoals onze ESKALED noodverlichting. Vóór de komst van de LM-80 rapporteerden fabrikanten van led-componenten elk gegevens over lumenbehoud met behulp van hun eigen ongelijksoortige en gevarieerde methodieken. Om verwarring bij klanten te voorkomen is er een standaardmethodologie gecreëerd waarmee eindgebruikers het lumenbehoud van led-componenten van verschillende bedrijven kunnen evalueren en vergelijken. Kortgezegd is LM-80 de norm waarmee fabrikanten bepalen hoe snel de lichtopbrengst van een led lamp terugloopt. Deze norm kent een L waarde en een B waarde.

L waarde

De L waarde geeft het overgebleven percentage van de lichtopbrengst weer. L wordt altijd gebruikt in combinatie met een bepaalde tijdsduur. L90 32.000 u wil zeggen dat na een brandtijd van 32.000 uur, er nog 90% van de oorspronkelijke lichtopbrengst over is.

B waarde

De L waarde is een gemiddelde van alle leds van een bepaald type. Sommige ledjes zullen iets sneller teruglopen, andere iets minder snel. De B waarde is het percentage van de ledjes dat sneller veroudert dan gemiddeld. Een B10 waarde is heel goed: dan doet maar 10% van de ledjes het slechter dan gemiddeld. Hoe hoger de B waarde, hoe groter de verschillen tussen de ledjes.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie