Glazen vouwwand als tweede huid

Open en transparant - en tegelijkertijd een passiefhuis: een vermeende tegenstrijdigheid.

Maar met een combinatie van de juiste elementen is dit echter een beproefd concept. De glazen vouwwanden van Solarlux fungeren daarbij als een tweede huid voor het gebouw.

Buffer tussen binnen en buiten

Het ingenieuze samenspel van architectuur, technologie en de natuurlijke bron van het zonlicht heeft geleid tot een doordacht en harmonieus resultaat. Bij dit project zijn de glazen vouwwanden op de begane grond een belangrijk onderdeel van het energie-neutrale concept. De beglazing fungeert als een tweede huid voor de pui van de woonkamer. De buitenruimte aan de zuidzijde warmt snel op en deze warme lucht wordt gebruikt om het huis verder te verwarmen. 

Zon belangrijkste bron van energie

Door de glazen facade aan de zuidkant worden de binnenruimtes van het huis door de zon verwarmd, de noordkant is overwegend dicht. Om er vooral in de zomer voor te zorgen dat het toch niet te warm wordt, steekt de eerste etage naar voren ten opzichte van de begane grond en is de bovenverdieping met hout bekleed. Beide elementen zijn zodanig gepositioneerd, dat de lage stand van de zon in de winter optimaal wordt benut als natuurlijke verwarming. Daarnaast wordt de gelijkmatige kamertemperatuur ondersteund door een luchtverwarming met ringleiding, die naar behoefte kan verwarmen of koelen. Tot slot zorgt het driedubbel glas in alle vensters samen met een goede isolatie en luchtdichtheid van het gebouw ervoor dat dit huis een passiefhuis is.

Klaar voor de toekomst

Solarlux betekent letterlijk ´zonlicht´. De passie van het bedrijf is gevels te voorzien van maximale transparantie en openheid. Al ruim 35 jaar is Solarlux specialist van lichtdoorlatende, flexibele geveloplossingen en met de huidige productportfolio en know how klaar is om te kunnen voldoen aan de eisen van het moderne bouwen. Het advieskantoor in Nederland heeft alle kennis in huis om architecten, projectontwikkelaars en bouwbedrijven van passend advies en bouwbegeleiding te voorzien.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie