Trapsgewijze dakterrassen op Marquise

In een groene en waterrijke omgeving van Purmerend staat appartementen-gebouw Marquise: 50 woningen met ruime dak-terrassen, balkons, loggia’s en een parkeergarage.

Het ontwerp van architectenbureau Rijnboutt voor het appartementen-complex is ‘getrapt’ en ingegeven door de locatie zelf. Er ontstaat zo een grote woonkwaliteit voor de individuele bewoners: ruime dakterrassen voor de aangrenzende woningen en een gevarieerd en bijzonder uitzicht. Door de gebouwvorm ontstaat er eveneens een mooie voorruimte met het karakter van een intiem pleintje.

 
Uitdaging voor de bouwers

Door de vorm van het gebouw was het constructieve ontwerp wel complex. De vloeren konden bijvoorbeeld niet verjongd worden op de plaats van de loggia’s. Tegenwoordig worden er hoge eisen gesteld aan de isolatiewaarden. Hierdoor was het lastig om bij de toegangspui te voldoen aan de in het bouwbesluit vereiste vrije hoogte van 2.300 mm. De landschapsarchitecten legden al in een vroege fase het kwaliteitsniveau van de tuininrichting inclusief de dakterrassen vast. In tegenstelling tot een betontegel is een keramische tegel natuurlijk een stuk dunner; dit helpt bij de reductie van de pakkethoogte.
 

Prachtig eindresultaat

De dakterrassen en loggia’s zijn voorzien van een warm grijze keramische tegel van Zoontjens. In totaal bijna 800 vierkante meter. Het eindresultaat is een hoogwaardig appartementengebouw met zorgvuldige detaillering en materialen met een luxueuze uitstraling.

Foto’s: Hummel Fotografie

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie