Zehnder ComfoZone past zich aan, aan iedere levensstijl.

ComfoZone werkt voor jou, zonder dat je het in de gaten hebt. Met behulp van luchtverdeling op basis van gemeten CO2-concentraties, wordt er precies op het juiste moment, op de juiste plek geventileerd.

 

Werking

Met Zehnder ComfoZone kan een gezoneerd balansventilatiesysteem gecreëerd worden. Dit betekent dat de luchtverdeling op basis van de gemeten CO2-concentraties verdeeld wordt tussen de woonzone en de slaapzone. De CO2-concentraties geven aan waar in huis de luchtkwaliteit verminderd is. Hierdoor kan er gericht geventileerd worden. In veel gevallen betekent dit dat er ’s nachts meer geventileerd wordt in de slaapzone en minder in de woonzone en overdag andersom.

 

70%-regeling

Door te ventileren op de juiste plek en op het juiste moment wordt een optimale luchtkwaliteit en een comfortabel binnenklimaat gegarandeerd. Tegelijkertijd wordt voorkomen dat er meer wordt geventileerd dan noodzakelijk. Hierdoor kan gebruikt gemaakt worden van de 70%-regeling. Deze regeling vanuit het Bouwbesluit stelt dat als je meerdere zones onafhankelijk van elkaar naar behoefte kan ventileren, maar 70% van de totale ventilatiebehoefte van de woning gerealiseerd dient te worden. Hiermee voldoe je dus sneller aan de EPC-norm.

 

Productinformatie

Zehnder ComfoZone is te combineren met de Zehnder balansventilatie-units ComfoAir E en ComfoAir Q. Het ComfoZone pakket bestaat uit twee kleppen, de ComfoZone Box, twee CO2 sensoren en indien gecombineerd met de ComfoAir Q, een OptionBox. ComfoZone werkt optimaal wanneer er in iedere verblijfsruimte een CO2 sensor aanwezig is. Daarmee is de ComfoZone uit te breiden tot maar liefst zes sensoren. Kortom, één totale Zehnder oplossing voor een optimale luchtkwaliteit.