Innodeen uit Lochem ontving op 1 juli 2020 het PEFC-certificaat voor circulair bio-composiet: Compodeen WFC (Wood Fibre Composite).

Compodeen bestaat uit 72% houtvezel, afkomstig uit reststromen van duurzaam beheerde bossen. En is nu dus PEFC gecertificeerd. Het andere bestanddeel dat bij extrusie wordt toegevoegd is polypropylene (PP). Hierdoor ontstaat een milieuvriendelijk, weerbestendig materiaal met de natuurlijke uitstraling van hout.

 

Het geoctrooieerde extrusieproces schikt de houtvezels in lengterichting waardoor Compodeen zijn uitzonderlijke sterkte krijgt. Bovendien kan er een wapening van staaldraad worden toegevoegd voor specifieke doeleinden.

 

Hergebruik en kwaliteit

Compodeen is leverbaar in zes verschillende natuurtinten en kan volledig worden hergebruikt, zo kent de productie geen afval. Afkort en opstart materiaal dient als grondstof voor nieuwe producten zonder kwaliteitsverlies.

 

Duurzaamheid

Compodeen wordt onder andere ingezet in de bouw- en gevelindustrie als duurzaam alternatief voor gevelbekleding (DBP SIDING), noodaccommodatie, tuinhuizen, aanbouwen (DBP HOUSING) en voor de grond- weg- en waterbouw als oeverbeschoeiing, vlonders, steigers en dergelijke. Alle producten en materialen van Innodeen onderscheiden zich door hergebruik en duurzame toepassingen. Daar waar andere materialen tekortschieten op het gebied van rotting, slijtage en duurzaamheid, komt onze innovatiekracht tot leven.

 

Kijk voor meer informatie op de website van Innodeen.