Schöck Isolink® verdient zichzelf binnen twee jaar terug!

Glasvezelcomposiet gevelanker voor ieder type gevelsysteem

Het Schöck Isolink® Gevelanker uit glasvezelcomposiet levert uitzonderlijk goede thermische prestaties, waardoor een besparing tot wel 50% op het isolatiepakket in geventileerde gevels mogelijk is. Glasvezelcomposiet heeft bovendien zeer goede eigenschappen t.a.v. sterkte en stijfheid (≥ 1000 N/mm² resp. 60.000 N/mm²) en is corrosiebestendig. Isolink® biedt niet alleen een antwoord om te voldoen aan strengere energie-eisen, maar is ook een kostenefficiënt alternatief voor traditionele gevelankers uit staal en aluminium.

Praktisch materiaal

Schock Isolink® TA-S is voorzien van een stalen draadeind voor het monteren van ieder soort gevelsysteem. De gevelankers zijn eenvoudig in de achterliggende constructie te verankeren door deze in te boren en te verlijmen. Uniek aan Isolink® is dat het materiaal op ieder gewenste lengte besteld kan worden (in stappen van 10 mm van 120 mm tot en met 520 mm). Het in het werk op lengte maken met een slijptol of afkortzaag is dan niet langer nodig, wat het een uiterst praktisch materiaal maakt om mee te werken.

Economische oplossing

Schöck heeft recentelijk onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren door DGMR naar de terugverdientijden (ROI) van Isolink® type TA-S ten opzichte van traditionele metalen gevelankers bij nieuwbouw. In het onderzoek is uitgegaan van twee referentiegevels, één met een lichtgewicht metalen gevelbekleding van circa 8,5 kg/m² en een keramische gevel van circa 48 kg/m². De vergelijking is vervolgens uitgevoerd met drie typen kantoorgebouwen (small, medium en extra large), waarbij de geventileerde gevel wordt gemonteerd op een betonnen binnenspouwblad. In het onderzoek is verder rekening gehouden met de kosten van de ankers en de kosten van montage. De belangrijkste conclusie uit het rapport is dat dankzij de thermische eigenschappen van Isolink® het product in minder dan twee jaar is terugverdiend. Door de forse besparing op de isolatiedikte en de eenvoudige inbouw is Isolink® ook een uiterst economische oplossing voor bouwers.

Isolink® type TA-S is ook zeer goed toe te passen in renovatiebouw. Daarnaast wordt Isolink® toegepast in betonnen sandwichwanden (type TA-H/D).

Gratis whitepaper

U kunt het onderzoek naar Isolink® TA-S gratis downloaden als whitepaper.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie