Van frisdrankblikje naar designhaak

Hermeta introduceert designhaak uit 75% gerecycled aluminium van consumentenafval

Als eerste in Nederland produceert Hermeta vanuit Hydro CIRCAL duurzame designhaken. Hydro CIRCAL is op dit moment één van het meest duurzame aluminium. Het bestaat uit minimaal 75 procent gerecycled aluminium van consumentenafval, zoals blikjes frisdrank, kozijnen en auto-onderdelen. Door gebruik te maken van gerecyclede materialen wordt er minder energie verbruikt, zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit van het aluminium.

Een stap verder

Al bijna 100 jaar staat Hermeta voor duurzaamheid en innovatie. Bij het ontwikkelen van de producten spelen de lange levensduur, materiaalkeuze en recyclebaarheid een prominente rol. Met al het bouw en meubelbeslag en de Gardelux garderobes van aluminium heeft Hermeta een Cradle to Cradle Silver certificaat behaald. Met Hydro CIRCAL zet het bedrijf een stap verder voor een schonere wereld en een circulaire economie. De komende tijd wil Hermeta meer producten van Hydro CIRCAL aluminium gaan produceren.

Benieuwd naar het productieproces van Hydro CIRCAL? Bekijk hieronder de video:


Over Hermeta

Hermeta levert al bijna 100 jaar duurzame producten die comfort brengen in gebouwen. Het bedrijf levert een breed pakket aan producten in bouw en interieur, vanuit drie divisies: interieuraccessoires, interieurbouw en gevelbouw. Kwaliteit, comfort, duurzaamheid en functioneel design staan centraal. Hermeta creëert vanuit Nederland innovatieve oplossingen, zoals akoestische lockers, slimme inrichting voor bedrijfskleedruimtes en zwembaden, eigentijdse inrichting voor scholen, levensloopbestendige leuninghouders, duurzame haken en Gardelux® garderobes.

Social return staat hoog in het vaandel. Om invulling hieraan te geven heeft Hermeta twee labels geïntroduceerd; Hermeta Life en Hermeta Blue, die bijdragen aan mens en milieu.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie