Baksteen: van Ambacht tot Architectuur

Ontwerpen met baksteen – haal het allerbeste uit je creativiteit

Waarom gebruiken we vaak niet het volledige potentieel van baksteen? Wat is er allemaal mogelijk met het brede scala aan texturen, maten, kleuren en patronen?

Met het webinar ‘Baksteen: van Ambacht tot Architectuur’ word je aangezet tot het verleggen van horizonten. Je krijgt in 45 minuten een rijk palet aan verrassende effecten en inspirerende noviteiten. Frank van Pruissen (Vandersanden) toont innovaties, kleurschakeringen en structuren, waarmee fraaie werken gerealiseerd kunnen worden. Daarnaast laten realisaties zien hoe ver de veelzijdigheid van metselverbanden en doordachte patronen reikt.

Bewerking en uitstraling

Bakstenen worden meestal ingedeeld op basis van de drie productiemethoden: handvorm, wasserstrich en strengpers. In de basis geven deze drie methoden al een bepalende structuur aan de baksteen mee. Er is echter heel veel meer mogelijk door specifieke natuurlijke verrijking van grondstoffen en nabewerkingen die gedegen vakmanschap vragen.

Gevels met allure

Naast het ambacht van de baksteen, hebben architecten en aannemers ook veel invloed op de uitstraling van een gebouw. Ook hier zijn de mogelijkheden veel groter dan veel mensen weten. Verrassende en spraakmakende architectuur heeft een positieve invloed op sfeer en leefbaarheid. Waarom zou ‘standaard’ de standaard blijven?

Webinar

Tijdens het webinar wordt ingegaan op vragen als:

  • Welke typen baksteen voor gevelafwerking zijn er?
  • Welke (o.a. technische) afwegingen spelen een rol bij de keuze voor baksteen?
  • Hoe leidt het vakmanschap van baksteen tot verrassende en spraakmakende architectuur?
  • Welke rol speelt duurzaamheid in de context van baksteen en architectuur?
  • Welke innovaties zijn er komende tijd te verwachten?

Kortom, in slechts drie kwartier ben je op de hoogte van de nieuwste stand van zaken, weet je veel meer over effecten met baksteen, technieken, en heb je voorbeelden gezien van verrassende architectuur.

Mis het niet. Volg dit webinar op vrijdag 10, 17 óf 24 juli om 9.00 uur. Schrijf je nu in!

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie