Een jaar lang Keralit plaatsen op vakantiepark Texel

Voor een omvangrijk project op een vakantiepark werkt aannemer Marco de Rijk ruim een jaar op Texel.

Hij bekleedt daar vakantievilla’s met Keralit. Een flinke klus: “Het is voor het eerst dat we met zóveel Keralit werken. Het loopt echt in de kilometers.”

Het is niet alleen een groot project, het is ook een project waarbij verschillende bouwmaterialen samenkomen. Zo hebben sommige villa’s een rieten dak, andere hebben de klassieke dakpan. Op sommige gevels zit Keralit, andere zijn van hout. Of gewoon een combinatie van beide: een houten gevel en een dakrand van Keralit. En andersom.

‘Kleurvast en netjes’

Aan Marco de taak om de villa’s met Keralit te bekleden. In totaal bestaat het hele project uit 48 nieuwe vakantievilla’s, maar deze worden niet allemaal bekleed met Keralit. Marco is nu met zijn collega bezig om 13 twee-onder-één-kap villa’s te voorzien van Keralit.

Voor Marco, die als timmerman jarenlange ervaring heeft met zowel hout als Keralit, is de keuze voor de kunststofpanelen van Keralit een schot in de roos. “Je ziet gewoon dat Keralit op de lange termijn veel kleurvaster is dan hout en langer netjes blijft. Je hoeft er veel minder onderhoud aan te plegen. Bovendien verwerkt het makkelijk en snel.”

Zon, zee, zout

Dan is er volgens Marco nog een groot voordeel van het kunststofpaneel. Want met de zee op anderhalve kilometer afstand, krijgt deze klus meer dan normaal te maken met invloeden van het weer. “Hier op de waddeneilanden staat eigenlijk altijd extra zon en extra wind. Daarnaast heb je te maken met zout dat op de materialen terecht komt. En vooral zout is hardnekkig voor materialen”, vertelt Marco.

Feit is dat het waddengebied in een zomermaand twintig tot veertig uur zonuren meer kent dan in bijvoorbeeld het oosten van het land. En dat zie je, merkt Marco. “Ik heb hier hout gezien dat zo snel verkleurde door weersinvloeden, dat ik daar best van schrok. Bijhouden, renoveren en opnieuw schilderen: je blijft er druk mee.”

Keralit gevel- en dakrandpanelen

Keralit is al meer dan 20 jaar toonaangevend marktleider in onderhoudsarme kunststof gevel- en dakrandbekleding. Keralit is een compleet en bewezen systeem met zeer innovatieve afwerking- en bevestigingsmaterialen.

Meer weten?

Lees hier het complete verhaal en bestel gratis kleur- en modelmonsters.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie