Duurzame gevelbekleding

Sinds de overname door James Hardie is Fermacell een volwaardig partner op het gebied van gevels. Met de HardieWindbreaker™ spouwplaat, de HardiePanel® gevelbeplating en de HardiePlank® gevelbekleding beschikt het bedrijf over een complete en solide gevelpakket.

 

HardiePlank® gevelbekleding is gemaakt van vezelcement, is een vrijwel onverwoestbaar en onderhoudsarm product dat onbrandbaar is A2-s1,d0 (RF1 conform VKF) en bovendien bestand is tegen UV-straling, insecten, rot, schimmel en extreme weersomstandigheden. Een perfect gevelproduct voor toepassing in de soms grillige Nederlandse weers-omstandigheden.

 

James Hardie is wereldmarktleider op het gebied van vezelcement gevelbekleding, toonaangevend in onder meer Amerika , Azië en Australië.
 

Eenvoudig monteren en onderhouden

De duurzaamheid en de kleurvastheid van het product HardiePlank® gevelbekleding bewijzen zich al decennialang in uiteenlopende klimaten (van Alaska tot Australië). De ColourPlus™ Technology coating die in de oven op bekledingen en sierlijsten aangebracht wordt, hoeft namelijk niet geschilderd te worden en kan heel gemakkelijk met alleen maar zeep en water schoongemaakt worden. Daarbij verbleekt deze coating niet. En dat terwijl de planken slechts 8 mm dik zijn. Vergeleken met andere vezelcement gevelbekleding is HardiePlank® gevelbekleding dan ook handzamer en makkelijker verwerkbaar. Dankzij speciaal gereedschap is er bijvoorbeeld geen cirkelzaag nodig - en dus geen elektriciteit en stof - en kan één persoon de montage uitvoeren (dat scheelt tot 48% installatietijd), wat uiteraard aanzienlijk scheelt in de arbeidskosten. Dat financiële voordeel wordt nog eens vergroot door de sowieso concurrerende prijsstelling.

 

Verwerkingsvideo van de HardiePlank® gevelbekleding:

 

 

Vergelijkingsvideo van HardiePlank® gevelbekleding met andere producten:


 

Flexibele designmogelijkheden (kleurenpalet van 21 kleuren en 2 oppervlakstructuren)

Kies de uitstraling die u wenst met houtnerfstructuur (CEDAR) voor een authentieke uitstraling, of met gladde oppervlakstructuur (SMOOTH) voor een moderne uitstraling.
 

HardieWindbreakerTM spouwplaat
Nieuwe spouwplaat: vochtbestendig, brandwerend en winddrukvast

De HardieWindbreaker™ is een 9 millimeter dampopen spouwplaat van vezelcement en zorgt voor wind- en regendichting van het gebouw. De spouwplaat is geschikt voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten en kan worden geïnstalleerd op een stalen of houten onderconstructie. Het gebruik van een waterkerende, dampopen folie is hierbij niet nodig, omdat de spouwplaat zelf over een waterafstotend oppervlaktebehandeling beschikt die binnendringen van (regen)water stopt, zonder daarbij het ademende vermogen te belemmeren.

 

De spouwplaat is:
  • Vochtbestendig: voorzien van waterafstotende coating
  • Brandwerend: brandklasse A2-s1, d0 (niet-brandbaar)
  • Winddrukvast: bestand tegen een max. winddruk van 5800 Pa tot breuk (UGT)

 

Waarom HardieWindbreaker™ spouwplaat

Met zijn uitstekende brandweerstand, waterafstotend en ademend vermogen, zorgt de spouwplaat ervoor dat gebouwen al in de opbouwfase de weerselementen kunnen trotseren.

 

Een snellere bouw

Het vroegtijdig weer- en winddicht maken van de gebouwschil voorkomt eventuele vertraging door weersomstandigheden. Daardoor is het niet nodig om de bouwactiviteiten opnieuw in te plannen en bouwmaterieel langer te huren dan strikt noodzakelijk. HardieWindbreaker™ spouwplaten kunnen niet kromtrekken of krimpen bij blootstelling aan het weer.  Bovendien bieden zij in combinatie met de HardieTape™ afdichtband een gegarandeerde weerbestendigheid van 12 maanden tijdens de bouwfase.

 

Een eenvoudige manier van bouwen

Omdat de spouwplaat relatief licht is van gewicht, is het gemakkelijk te bewerken en te installeren.

 

Een weerbestendig gebouw

Het waterafstotend vermogen van de oppervlaktebehandeling van de plaat stopt het binnendringen van (regen)water; zonder daarbij het ademend vermogen te belemmeren. De spouwplaat is dus bijzonder weerbestendig.

 

Een sterker gebouw

De toegepaste vezels in de spouwplaat maken het gebouw bij elke toepassing (statisch) sterker, brandveiliger en weerbaarder tegen de elementen.

 

Gemaakt voor extra hoge windzones

De spouwplaat helpt om de windbelasting op de buitenmuur af te dragen, waardoor het gebouw extra goed bestand is tegen een dergelijke belasting in hoge windzones.

 

Productstabiliteit

De vezelcementtechnologie zorgt ervoor dat de HardieWindbreaker™ spouwplaat niet barst, krom trekt, zwelt of rot gedurende 15 jaar. Daarom garandeert Fermacell BV | James Hardie Europe Group 15 jaar productstabiliteit.

 

Bekijk ook HardiePanel® gevelbekleding – verwerkingsvideo:

 

Merkenportfolio fermacell®, James Hardie® en Aestuver®

Fermacell is toegetreden tot de James Hardie Group en is nu rechtstreeks actief als producent en als verkooporganisatie in Europa en verkoopt nu ook gevel vezelcement producten in de Benelux voor nieuwbouw en renovatie van o.a. topgevels, dakkapel, berging, veranda, vakantiewoning, etc.

 

Fermacell BV is actief op de internationale bouwstoffenmarkt met systeemoplossingen voor de droge afbouw. Het bedrijf produceert en levert gipsvezelplaten, vloerelementen en cementgebonden platen. De producten van Fermacell zijn sterk geluidsisolerend, stootvast, vochtbestendig en brandvertragend. Bovendien bevatten ze geen schadelijke stoffen en zijn de producten 100% recyclebaar. Kijk op de website voor meer informatie.

 

Voor specifiek meer informatie wat betreft fermacell Brandwerende systemen, download hier het nieuwe Brandboek.

 

Fermacell BV is onderdeel van de James Hardie Europe Group en verkoopt ook gevel vezelcement producten. Kijk op de website voor meer informatie.