Bijzonder glasmozaïek siert hedendaagse architectuur

Mozaïekpatronen worden al sinds mensenheugenis gebruikt

Al in de oudheid experimenteerde men met stukjes steen en klei om zo patronen te leggen. Elk met een individuele vormgeving. Een tijdloze artistieke techniek, die ook nu wordt gebruikt bij eyecatchers als The Garage in Amsterdam of de renovatie van het kantoorpand aan de Sint Jacobsstraat in Utrecht.

Een oude techniek met hedendaags uitstraling. De vormgever kan met zijn creativiteit nagenoeg elk gewenst patroon en kleurschakering samenstellen om zo een geheel eigen gevelontwerp te creëren. En dankzij de schittering van de tegeltjes en het samenspel dat daarmee wordt bereikt met licht en kleur, heeft de gevel een constant wisselende uitstraling. Het is belangrijk dat de beste materialen en kleurstoffen worden gebruikt om een zo mooi mogelijk resultaat te realiseren. De techniek die Sto gebruikt is uniek. Kleurpigmenten worden ingesmolten tijdens de tweede ovengang aan de achterzijde van de tegeltjes. Dit zorgt voor een optimale kleurvastheid van de mozaïektegels waardoor de kleuren – en het gebouw –jarenlang mooi blijven.

Ongekende mogelijkheden

Een eindeloze reeks aan combinaties en variaties. Het kleurenpalet gaat van limoengroen tot aan hazelnootbruin en van staalblauw tot bessenrood. Daarnaast zijn de mozaïektegels in twee diktes te verkrijgen met beide unieke voordelen. Er zijn ook nog eens diverse afmetingen verkrijgbaar. Hiermee is de vormgever voorzien van optimale vrijheid om zo een divers gevelbeeld te realiseren. Zelfs op complexe ondergronden kan Sto-Glasmozaïek worden toegepast.

Zelf aan de slag met Sto-Glasmozaïek? Maak gebruik van de gratis ontwerptool Sto-Cladding Creator en genereer zelf uw unieke gevelbekleding of bestel direct een sample.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie