De succesvolle combinatie 063 Euroband met 685 Eurocoat voor de kimafdichting in tegelwerk kende u al.

In 2018 introduceerde Forbo Eurocol de 683 Fibrecoat vezelversterkte afdichtpasta. Een innovatieve, makkelijk verwerkbare afdichtpasta met vezelversterking in één.

 

Gemak dient de tegelzetter

Die gedachte vormt de basis van de vezelversterkte 683 Fibrecoat. Een zeer gebruiksvriendelijk Eurocol-product, voor het blijvend flexibel afdichten van strakke, horizontale en verticale hoekaansluitingen van tegelwerk in badkamers. Daarnaast is de afdichtpasta ook prima geschikt voor het afdichten van kieren rondom bijvoorbeeld doorvoerleidingen en afvoerputten. Ook kan het worden toegepast als waterdichte onderlaag op vochtgevoelige wanden en vloeren, zoals gips, anhydriet en hout. En in combinatie met de 820 Eurocol Dim Floor geluidsisolerende mineraalmat is het de ideale afdichting van de naden.

 

Kant-en-klaar

Een voordeel van de kant-en-klare 683 Fibrecoat is dat de afdichting van kritische hoeken in badkamers in één laag van 2 mm kan worden uitgevoerd zonder eerst een wapeningsband te moeten aanbrengen. Dit scheelt diverse extra handelingen en bespaart dus tijd. Een ander voordeel is dat door het ontbreken van wapeningsband bij het plaatsen van de onderste tegelrij geen ‘verdikking’ in de pastalaag hoeft te worden overbrugd. Men kan er dus vlakker overheen tegelen. Vooral ook bij het afdichten van uitwendige hoeken maakt dit het tegelen een stuk eenvoudiger. Samenvattend kunnen we stellen dat de 683 Fibrecoat een aantrekkelijke verrijking is van het Eurocol-assortiment Tegeltechniek, voor tegelwerk in natte ruimten.

 

Enkele andere productvoordelen zijn:
  • Overbrugt aansluitingen tot circa 10 mm
  • Zeer emissiearm
  • Emicode EC 1PLUS
  • Geschikt voor BREEAM
  • Blijvend elastisch
  • Geschikt voor binnen
  • Waterdicht conform NEN-EN 14891

 

Klik hier voor de volledige 683 Fibrecoat-productinformatie.