Heinen - expert in veiligheidsdeuren - versterkt zijn positie in Nederland

Multifunctionele veiligheidsdeuren op de Nederlandse markt

Al vijf jaar breidt Heinen zijn activiteiten uit in Nederland om diensten te leveren die steeds completer en kwalitatiever worden.

Deze aanhoudende investering was trouwens niet onbelangrijk voor diverse grootschalige projecten die hier de afgelopen jaren werden gerealiseerd en dit in diverse domeinen zoals:

 • (Kern)energie
 • Defensie
 • Overheid (Rijksvastgoedbedrijf, Waterleiding Maatschappij Limburg)
 • Telecom
 • Ziekenhuiscentra
 • Internationale gebouwen (Internationaal Gerechtshof van Den Haag)

Deze evolutie is te danken aan:

Een grotere aanwezigheid ter plaatse

Karel Imants, een van onze technisch-commercieel ingenieurs, legt zijn focus voortaan op Nederland om specifieke uitdagingen beter het hoofd te kunnen bieden en onze aanwezigheid ter plaatse voortdurend te versterken. Neem contact op met Karel Imants voor alle aanvragen in Nederland.

Daarnaast hebben we onze online aanwezigheid verbeterd dankzij een aantal handige platformen speciaal voor bouwdeskundigen:

 • STABU: een platform dat betrouwbare informatie bundelt over specifieke producten met onder andere technische beschrijvingen die gebruikt kunnen worden voor het opstellen van bestekken.
 • NBD-Online: een database met documenten voor de bouwsector die ook technische informatie geeft over bouw- en veiligheidsproducten.
 • Bouwconnect: een Nederlandse site met internationale draagkracht die een van de grootste bibliotheken met BIM-objecten ter beschikking stelt van architecten, opdrachtgevers, bouwdirecties, verantwoordelijken voor het technisch onderhoud van gebouwen, enz.

Maar om de perfecte installatie van onze producten te verzekeren, werken we ter plaatse ook samen met twee toegewijde partners:

Een verleidelijk aanbod aan bijzonder goed presterende deuren

De producten van Heinen scoren op de Nederlandse markt én de andere markten dankzij:

 

Hun uitstekende prestaties, met name:
 • Voor brandwerendheid met brandwerende deuren tot EW300 of EI2-240.
 • Onze brandwerende deuren zijn ook verkrijgbaar met een hoge warmte stralingsbestendigheid (EN 1634-1) die vereist is door de Nederlandse markt. Deze straling (afgekort tot W) wordt gemeten aan de beveiligde kant op 1 m van het geteste element en mag niet hoger zijn dan 15 kW/m². Dit criterium (W) verschijnt steeds in aanwezigheid van de vlamdichtheid (E). In Nederland moeten deuren voldoen aan de EW-norm, zij spreken dan ook van EW30, EW60, EW120, EW180 …
 • Voor kogelwerendheid met de kogelwerende deuren bestand tot klassen FB6 & AK47.

 

De combinatie van meerdere specifieke prestaties zoals:
 • De inbraakwerende klassen WK4 en WK5 in combinatie met uitstekende geluidsisolerende prestaties.
 • De inbraakwerende klassen WK4 en WK5 in combinatie met uitstekende brandwerende prestaties.
 • De inbraakwerende klassen WK4 en WK5 in combinatie met uitstekende kogelwerende prestaties.

Download hier onze documentatie voor meer technische informatie.

Een uitgebreid en aanvullend aanbod

Met inbraak- en kogelwerend schrijnwerk van Metal Quartz, en modulaire ruimtes en gepantserde wanden van Bunkerkit. Dankzij dit gezamenlijke aanbod kunnen we de verwachtingen inlossen van onze klanten met complexe of grootschalige projecten. Hierbij moet het veiligheidsprobleem vaak in zijn geheel beschouwd worden, met diverse prestaties en gevarieerde oplossingen bij één en dezelfde leverancier.

Partnerdag in Rotterdam om ons engagement kracht bij te zetten

Om zijn beloften voortdurend na te komen organiseerde Heinen in februari 2020 een partnerdag in Rotterdam. Op deze dag verzamelden de grootste commerciële partners uit Nederland, België, Zwitserland, Frankijk en Luxemburg. Zij kregen het woord zodat ze hun mening konden geven over de samenwerking met Heinen, de toekomstige evoluties in R&D en de mogelijke verbeteringen om nog beter te voldoen aan de eisen van de klant! Niet onbelangrijk: dit event vond plaats in het iconische Hotel New York, een historisch en monumentaal gebouw uit 1917, gelegen aan de Wilhelminapier in het hartje van de moderne wijk van Rotterdam. Deze plek was begin vorige eeuw het centrum van de emigratie waarbij veel Europeanen vertrokken naar de Verenigde Staten. Wat kon de gesprekken over de toekomst nog beter op gang brengen dan deze historische plek die voortaan volledig in het teken staat van de moderniteit?

« Nieuws overzicht