Aan de Koningslaan in de Rotterdamse wijk Het Lage Land is een ruim 90 meter lang appartementen-complex gerealiseerd.

Op de gevel zijn Rockpanel Colours gevelplaten bevestigd met een verticale schijnvoeg.

 

Het woongebouw aan de Koningslaan telt in totaal 7 bouwlagen en is 22 meter hoog en ruim 90 meter lang. In de bovenste 6 lagen zijn appartementen gerealiseerd die worden ontsloten via een galerij aan de achterzijde van het woongebouw. De begane grond is ingericht als overdekte parkeergarage en berging.

 

Architect Niels de Vries van Architectenbureau ZAAK VAN NN vertelt: “We hebben de entree in het midden van de gevel van het gebouw geplaatst en verbonden met de penthouses op de zesde verdieping. Zo ontstaat er een T-vormig volume dat het gebouw als het ware optisch opknipt in twee kleinere, op elkaar afgestemde gebouwen. Beide vleugels van het gebouw zijn opgebouwd uit een prefab betoncasco met houtskeletbouw gevel, afgewerkt met minerale steenstrips.”

 

Rockpanel Colours met schijnvoeg

Daarnaast is er ruim 1.400 vierkante meter antracieten Rockpanel Colours gevelpanelen gebruikt. De Rockpanel panelen zijn vooraf voorzien van een verticale schijnvoeg, vertelt De Vries. “Waar je anders een groot antracieten vlak zou hebben, is nu een prachtig lijnenspel verschenen dat de gevel een bewonderenswaardige, luxe uitstraling meegeeft. Met minimale middelen, alleen een schijnvoeg, til je de gevel naar een heel nieuw niveau.”

 

Onderhoudsarm

Leo van der Velden verzorgde namens Houtgroep Van Drimmelen de levering en montage van de gevelbeplating. “De verticale schijnvoegen zijn met een CNC-machine in de gevelpanelen gefreesd. Bij veel andere gevelplaten zou dit rampzalig uitpakken, maar bij Rockpanel zijn hier mogelijkheden die na technisch advies en overleg uitgevoerd kunnen worden. De basis van Rockpanel bestaat uit geperst steenwol van basalt, een vulkanisch gesteente dat ongevoelig is voor vocht, vuil en temperatuur. De gevel blijft jarenlang goed en heeft nauwelijks onderhoud nodig. Ook de snelle verwerking en het gemak waarmee je de platen op de bouw kunt bijwerken was een reden om voor Rockpanel Colours gevelplaten te kiezen.” Lees hier het complete verhaal.