Natuurlijke ventilatie voor hoogbouw

De Duco RoofFan is een drukgestuurde dakventilator die zorgt voor een collectieve afvoer binnen Duco’s Vraaggestuurde Natuurlijke Ventilatiesystemen (VNV).

De druksturing zorgt voor een perfecte verdeling van de debieten in gestapelde woningbouw. In combinatie met de Intelli Air Valve of iAV biedt de Duco RoofFan de oplossing voor het eerste compleet vraaggestuurde collectief C systeem.

Installatie- en onderhoudsvriendelijk

De nieuwe dakventilator kenmerkt zich door het snelle installatie- en onderhoudsgemak. De RoofFan weegt slechts 11 kilogram. Met zijn compacte vormgeving kan 1 persoon dit lichtgewicht eenvoudig monteren. Tevens is de dakventilator uitermate onderhoudsvriendelijk. Losse printplaten onder de kap zijn er niet en de powerprint is in de motor geïntegreerd. De voeding en alle externe aansluitingen zitten in de werkschakelaar voor directe bereikbaarheid. Hiermee is de dakventilator met zijn capaciteit van 3.000 m3/u bij 150 Pa gemakkelijk te benaderen. De efficiënte aerodynamische waaier met achterovergebogen schoepen maakt de RoofFan minder gevoelig voor vervuiling.

 
Slimme vraagsturing via iAV’s

Geen slimme vraagsturing zonder de intelligente regelklep Intelli Air Valve (iAV). De iAV zorgt, in combinatie met de RoofFan, voor een centrale of zonale luchtafvoer binnen het gehele gebouw. Afhankelijk van het project biedt deze intelligente regelklep - met meting op basis van het CO2- of vochtgehalte - de keuze tussen zonaal of lokaal geregelde vraagsturing. Het volledige ventilatiesysteem kan bovendien compleet naar wens worden opgebouwd. Zo functioneert de Intelli Air Valve op zichzelf, maar kan deze desgewenst ook dankzij één of meerdere optionele bedieningsschakelaars of sensor(en) aangestuurd worden. De mogelijkheid om een draadloze communicatie op te zetten met elektronisch gestuurde ventilatieroosters is een extra troef.

 

 Tot 55% minder energieverbruik

De Duco RoofFan is specifiek ontwikkeld voor renovatie- en nieuwbouwprojecten met 4 tot 12 appartementen (tot 6 verdiepingen hoog). De geavanceerde compacte motor levert een energiebesparing tot 55% op. Met de Duco RoofFan en iAV heeft u dé slimste oplossing voor collectieve luchtafvoer in de gestapelde bouw binnen handbereik.

« Nieuws overzicht