dormakaba KTV RC2 carrouseldeuren: ultra slank – ultra veilig

KTV carrouseldeuren van dormakaba combineren maximaal gebruikscomfort, veiligheid en vrijheid in designkeuze op volmaakte wijze.

De deuren onderscheiden zich door excellente prestaties voor intensief doorgangsverkeer en brengen effectieve bescherming tegen tocht, kou en hitte. De uiterst slanke ‘direct drive’ aandrijving biedt topdesign en kwaliteit. Deze transmissieloze aandrijving is gebaseerd op magneet-technologie, minimaliseert toleranties en slijtage, en positioneert de deurvleugels uiterst nauwkeurig. Het feit dat deze achter een bovenband met een hoogte van slechts 100 mm kan worden weggewerkt, geeft dormakaba KTV carrouseldeuren een uniek, slank en stijlvol design. Het aandrijfsysteem is leverbaar in de volgende uitvoeringen: handbediend met snelheidsbegrenzer, geautomatiseerd positioneersysteem, Servomatic systeem en Automatic systeem.


De voordelen van ‘direct drive’:
  • Onopvallende bovenaandrijving met een minimale bovenbandhoogte van 100 mm.
  • Installatie in het plafond biedt bescherming tegen omgevings- en buiteninvloeden zoals regenwater of vuil.
  • Onderhoudsarme en vrijwel geruisloze werking door aandrijving zonder tandwielen of tandriemen.
    Dit zorgt voor een behoedzame draaibeweging en beschermt mechanische componenten.
  • Verhoogde positioneernauwkeurigheid verbetert de klimaatscheiding tussen de binnen en buitenzone van de deur, reduceert tocht en ondersteunt een consistent binnenklimaat.
  • Snelle installatie en eenvoudige inbedrijfstelling garanderen een hoge inzetbaarheid en gereduceerde aanschafkosten.
  • Individueel instelbare snelheidsbegrenzing verhoogt de veiligheid van de deuruitrusting en beschermt tegen vandalisme en excessieve versnelling van het systeem.
Verhoogde beveiligingsgraad

Naast de unieke aandrijving zijn KTV carrouseldeuren sinds kort ook verkrijgbaar in uitvoeringen met een verhoogde beveiligingsgraad. De combinatie KTV met ‘direct drive’ is namelijk getest op inbraakwerendheid. Een onafhankelijk testinstituut is daarbij te werk gegaan conform binnen Europese normeringen vastgelegde testmethodes. Eindresultaat is een certificaat voor inbraakwerendheidsklasse RC2 volgens EN1627.

Het certificaat geldt voor handmatig of automatisch (‘direct drive’) bediende drie- of viervleugelige KTV carrouseldeuren, uitgerust met in- of externe voorschuifdeuren waarbij zowel het buitenste gedeelte van de kuipwand als de voorschuifdeuren zijn voorzien van P4A glas. Qua afmetingen zijn specificaties gelijk aan die van de reguliere KTV carrouseldeuren. De combinatie van de KTV carrouseldeuren met voorschuifdeuren, voorzien van ‘direct drive’ aandrijving - in het plafond en toch slechts 100mm bovenbandhoogte – èn weerstandsklasse RC2 maakt deze deur uniek in de markt!

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie