Celbeton geeft asfalt het jawoord

De buckelpiste in de weg is een bekend fenomeen voor de automobilist.

De wegbeheerder kent als geen ander de eeuwige zonken in het asfalt. Deze wegen worden afgezet en Faber Vloerliften rijdt voorop: zonken worden onderhoogd met Celbeton met als resultaat optimaal rijcomfort.

Zo zag de wegbeheerder dat het wegdek perfect werd hersteld. Hij glimlachte: “Dit is de botox voor asfalt!”

 
 
Celbeton ontlast de deklaag

De speciaal door Faber ontwikkelde injectietechniek én schuimbetonsoort (450-900 kg/m3) herstelt zonken en langsonvlakheid. Celbeton wordt onder druk aangebracht tussen de puinfundering en de deklaag. De gewenste wegdekhoogte wordt hiermee hersteld. De ondergrond versterkt dankzij de gesloten celstructuur en verwaarloost het zettingsproces. Continue hoogtemetingen maken het proces beheerst en goed planbaar.

Faber: “Celbeton heeft een bewezen plaatwerking en is trillingsabsorberend. Juist met minder draagkrachtige ondergronden kunnen wij goed uit de voeten.” Direct na aanleg is de stijfheid van Celbeton hoger dan van ongebonden materialen. De behandelde verharding met Celbeton komt volledig op sterkte gedurende de reguliere onderhoudswerkzaamheden én binnen het werkvenster. Zo kan de weg tijdig opengesteld worden voor het verkeer. “Groot onderhoud aan deklagen kan zo worden uitgesteld en werkt dus levensduurverlengend.”

Waar een wil is om te werken, is ook een weg

In samenwerking met Rijkswaterstaat zijn sinds 2018 succesvolle proeven gedaan. Later hebben de provincie Noord- en Zuid Holland en de wegbeheerders van de gemeente Rotterdam en Amsterdam zich aangesloten onder begeleiding van Deltares. Gerben Lemstra: “Het selecteren van locaties, de onderzoeken, het plannen van de proeven: alle betrokkenen stonden voor ons klaar. Samenwerking door samen te werken, dat gaf veel energie!”

  

Celbeton wil je mee-maken

Overheden en aannemers kunnen Faber op elk moment in het project benaderen. Meedenken is de kracht van Faber Vloerliften. Faber: “Het onderhogen van asfalt met Celbeton vraagt niet om meer geregel, maar vraagt gewoon om ervaring en daadkracht.” Ook belangrijk is te weten dat Celbeton ideaal is als volledige fundering bij de aanleg van nieuwe wegen of fietspaden.

Wil je er meer over lezen? Kijk hier voor meer informatie. Overige informatie vind je op vloerliften.nl of faberbetonpompen.nl. Je kunt contact opnemen met Gerben Lemstra op telefoonnummers (088)-5554444 / 06-20390415 of ons een e-mail sturen.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie