Schöck Isolink® TA-S: slankere gevels, snelle terugverdientijden

DGMR doet onderzoek naar glasvezelcomposiet gevelanker.

Afgelopen jaar introduceerde Schöck op GEVEL 2020 het platform Gevellink. De plek voor de gevelindustrie waar al haar producten, co-creaties en leveringsprogramma's met Isolink® verkrijgbaar zijn. Isolink® is een totaal nieuwe benadering van gevelverankeringstechniek op basis van glasvezelcomposiet (Combar®), waarmee een koudebrugprobleem wordt opgelost dat jarenlang onopgemerkt is gebleven in de gevel. Om de meerwaarde van Isolink® te onderbouwen, heeft Schöck recentelijk onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren door DGMR naar de terugverdientijden (ROI) van Isolink® type TA-S ten opzichte van traditionele metalen gevelankers die in geventileerde gevels worden toegepast. Het onderzoek van DGMR is binnenkort online als whitepaper verkrijgbaar, deze kunt u gratis aanvragen.

De belangrijkste concusies

Peter Nijweide, Technisch Accountmanager Isolink® bij Schöck Nederland, noemt de belangrijkste conclusies uit het rapport: “De thermische eigenschappen van Isolink® leveren een aanzienlijke besparing aan isolatiedikte op, waardoor geventileerde gevelsystemen energie-efficiënter en slanker uitgevoerd kunnen worden. Van thermische lekken die ontstaan bij metalen verankeringsoplossingen is bij glasvezelcomposiet geen sprake.” Glasvezelcomposiet geleidt in verhouding tot roestvaststaal en aluminium nauwelijks warmte en heeft zeer goede eigenschappen ten aanzien van sterkte en stijfheid. Hierdoor heeft het product een maximale terugverdientijd van slechts twee jaar.

“Om een goed beeld te krijgen van de ROI is uitgegaan van twee referentiegevels”, legt Nijweide uit. Hij licht de kaders van het onderzoek nader toe: “Eén referentie met een lichtgewicht metalen gevelbekleding van circa 8,5 kg/m2 en een andere referentie met een gevel uit de zwaardere categorie, een keramische gevel van circa 48 kg/m2. In beide gevallen is uitgegaan van een isolatiestreefwaarde, een Rc van 4,5 m2K/W. De vergelijking is vervolgens uitgevoerd met qua formaat drie typen kantoorgebouwen (small, medium en extra large), waarbij de geventileerde gevel wordt gemonteerd op een betonnen binnenspouwblad. In het onderzoek is verder rekening gehouden met de kosten van de ankers en de kosten van montage.”

Co-creatie

Met Schöck Isolink® zijn ook co-creaties op de markt gebracht zoals ThermoFrame® (in samenwerking met Leebo) en het VECO®-Isolink®-systeem, dat onder Façade Solutions2 op de markt is gebracht.

Whitepaper en gratis Isolink® sample!

Het onderzoek van DGMR naar Isolink® TA-S wordt binnenkort gepubliceerd als whitepaper. U kunt deze nu alvast gratis aanvragen via de website van GevelLink. De eerste 25 aanmeldingen krijgen bovendien een Isolink® sample cadeau!

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie