Gebouwen in de gezondheidszorg worden vaak ontworpen met het oog op functie en veiligheid, wat betekent dat oppervlakte-materialen bestand moeten zijn tegen slijtage en vooral reinigbaar moeten zijn.

Daarnaast is een goede geluidsomgeving in de zorg van groot belang. Ecophon Hygiene Performance™ Care Wall combineert beide eigenschappen.
 

Ecophon Hygiene Performance™ Care Wall is een akoestisch wandpaneel speciaal ontwikkeld voor ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen. Het is een stevig wit paneel omkaderd door een stijlvol aluminium profiel dat leverbaar is in drie kleuren.

 

De voordelen van Hygiene Performance Care Wall
  • Geluidsabsorptieklasse A
  • Desinfecteerbaar oppervlak
  • Schimmel en bacteriebestendig
 
Voor een gezonde geluidsomgeving

Het is bekend dat hoge geluidsniveaus in ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen resulteren in minder slaap, meer stress en een hogere hartslag bij mensen die er moeten werken of genezen. Een goede geluidsomgeving is dan ook essentieel. Een akoestisch plafond is altijd de eerste stap, aangezien het geluidsniveaus en nagalmtijd vermindert. De volgende stap is het toevoegen van akoestische wandpanelen die ongewenste geluidsreflecties voorkomen en de spraakverstaanbaarheid verbeteren.


Ecophon Hygiene Performance™ Care Wall is onderdeel van het uitgebreide Ecophon Hygiene productgamma, dat speciaal is ontwikkeld om ruimteakoestiek te creëren in hygiënische omgevingen met hoge eisen. Het Hygiene programma bestaat uit plafonds, baffles en wandpanelen.

 

Meer informatie over Ecophon Hygiene reeks vindt u op onze website of op de NBD productpagina Ecophon Hygiene.