Snel en makkelijk een gevel of dakrand opwaarderen?

Rockpanel Colours is zeer geschikt voor de gevel en toepassingen rondom het dak, zowel bij nieuwbouw als renovaties.

In het Belgische Moerzeke (Hamme) heeft Wim Smekens, zaakvoerder van Smekens Constructors BVBA, zijn eigen woning bekleed met gevelbekleding van Rockpanel Colours. Als aannemer gespecialiseerd in daken en gevels kende hij het product al zeer goed.

 
Snelle verwerking en smalle voegen

In eerste instantie had Wim Smekens zijn woning, gebouwd in 2010, ingepakt met isolatie en sierpleister. “Hier hadden wij toch enige problemen mee”, legt Wim Smekens uit. “Daarom besloten we onze woning nogmaals extra te bekleden met Rockpanel. Ik adviseer Rockpanel aan mijn klanten, vooral omdat ik er zeer graag mee werk. Waarom? Omwille van de vlotte verwerking”.

De panelen zijn makkelijk op het gewenste formaat te zagen met standaard gereedschap. Daarnaast hoeven de zaagkanten niet behandeld te worden omdat de panelen ongevoelig voor vocht zijn.

De plaatsing van de gevelpanelen verliep vlekkeloos. Ook het beperkte gewicht speelde mee, net als het feit dat het materiaal zeer dimensiestabiel is. “Hierdoor kun je een mooi strak lijnenspel creëren met zeer smalle voegen van 5 mm”, vertelt Wim.

Gevelbekleding in RAL- en NCS kleuren

Bevestigen kan met nagels, schroeven of verlijmen.  Omdat de gevelpanelen, bevestigingsmaterialen en profielen in RAL/NCS kleuren verkrijgbaar zijn, sluiten ze perfect aan bij de overige onderdelen van het gebouw. Voor zijn woning gebruikte Wim Smekens 250 m² aan Rockpanel-gevelbekleding en heeft deze verlijmd toegepast.

Door te kiezen voor de kleur RAL 9010, gelijk aan de raamkozijnen van zijn moderne woning, is het huis nu een prachtig fris geheel, waar Wim Smekens nog altijd erg blij mee is. “Wij vinden het resultaat prachtig. De details vinden we ook zeer geslaagd. Zo hebben we aandacht besteed aan de afwerking rond alle ramen, waar de voegen zoals in de gevel ook weer terugkomen. Alle voegen zijn gelijk, en er is ook steeds gelet op andere details, tot aan de kleur van de verluchtingsroosters toe”.

Vraag een gratis monster aan.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie