Efficiënt isoleren doe je met de nieuwste spouwmuurisolatie TP 432KD

Waarom deze isolatie een logische keuze voor de spouw is

Om aannemers een efficiënt antwoord te geven op de uitdagingen rond de ingang van de BENG-norm en de Wet Kwaliteitsborging, die lange tijd ook per 1 januari verwacht werd, introduceerde Knauf Insulation een nieuwe spouwmuurisolatieplaat: TP 432KD.

Deze glaswol spouwmuurisolatie met ECOSE biedt aannemers een aantal voordelen:

  • Eenvoudig Rc conform BENG
  • Lagere isolatiekosten
  • Duurzaam
  • Minder risico
Realiseer eenvoudig de vereiste Rc binnen BENG

Met deze spouwplaat realiseer je dankzij de hoge thermische prestaties (λ 0,031) de gevraagde Rc (ook binnen BENG) bij een dikte van 140 mm. Deze dikte past uitstekend in de gangbare spouwbreedte. Voor de hogere Rc eis is er ook nog een dikte van 160 mm. 

Voor spouwmuren verandert er binnen BENG eigenlijk niet echt iets aan de Rc eis. Het feit dat de zogenaamde correctiefactor verdwijnt, zorgt ervoor dat de Rc voor gevels van 4,5 naar 4,7 m2.K/W gaat.  De isolatiedikte blijft per saldo ‘gelijk’.

Lagere isolatiekosten

Isoleer je met glaswol, dan vallen de kosten voor het plaatsen van isolatie vaak lager uit dan met harde isolatie. Extra afdichtingen of PUR-schuim hoef je namelijk niet aan te brengen bij glaswol. De platen sluiten perfect aan op elkaar als je met wat overmaat snijdt. Bovendien is de TP 432KD erg aantrekkelijk geprijsd.

Aandacht voor duurzaam bouwen

Ons glaswol bestaat tot 80% uit gerecycled glas. Lekker circulair. Bovendien gebruiken we een volledig natuurlijk bindmiddel zonder schadelijke chemicaliën zoals fenol of formaldehyde. Daarom verwerkt onze bruine glaswol lekker: geen jeuk, geen geur, geen stof.


Knauf Insulation werkt continu aan het verlagen van haar footprint. Zo zorgt onze optimale compressietechnologie er voor dat er soms wel een dubbele hoeveelheid m2 aan isolatie op een pallet gaat ten opzichte van vergelijkbare leveranciers. Dat scheelt een hoop opslag op de bouwplaats!

Wet kwaliteitsborging

Het duurt misschien nog even, maar met deze wet in aantocht is het slim te kiezen voor materiaal met weinig risico. Glaswol geeft, dankzij de perfecte aansluitingen van het materiaal, minder risico op een valse luchtspouw of thermische lekken. Zo ben je verzekerd van de thermische prestaties in de praktijk. Een veilig idee.

Wil je meer weten? Neem gerust contact op met onze afdeling Customer Service via 0162 – 42 12 45.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie