Functionele afsluiter

De rol van binnendeuren

Binnendeuren zijn sfeer- en beeldbepalend voor het interieur. Door bewust na te denken over kleur, materiaal en detaillering kan de gewenste uitstraling gerealiseerd worden. Daarnaast dienen binnendeuren over belangrijke functionele eigenschappen te beschikken. Zo zijn ze medeverantwoordelijk voor het binnenklimaat en kunnen ze besloten of juist open ruimtes creëren. Geluid wordt gedempt en ze bieden uitkomst bij brand, door compartimentering van brandhaarden en het (langer) openhouden van vluchtwegen. Essentieel bij kantoren, ziekenhuizen, hotels en zorgcentra.

Valdorpels: functionele afsluiters

Zowel geluid-, rook- als brandwering wordt gerealiseerd door de kieren tussen deur en kozijn adequaat af te dichten. Het lastige hierbij, zeker bij barrièrevrije doorgangen, is de kier onderaan de deur. Een valdorpel is hierbij een ideaal hulpmiddel. Ingefreesd in de deur of toegepast middels een opbouwcassette, sluit een valdorpel de kier onderaan de deur naadloos af.  

Probleemoplosser

Afhankelijk van de eisen die aan de doorgang worden gesteld en het vloertype, bestaan er diverse oplossingen. De EllenMatic-serie van Ellen bestaat uit een aantal valdorpels. Wordt gezocht naar een rook-, brand- en geluidswerende valdorpel, dan is de EllenMatic Soundproof het ideale product. Met een geluidswerendheid van 51dB, een brandwerendheid van T30, T60 en T90 en een maximale kierafdichting van 20 mm verzekert deze valdorpel een adequate afsluiting in bijna iedere situatie. Kijk op de website voor meer informatie.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie