In de energietransitie is veel aandacht voor de toepassing van infraroodverwarming in woningen.

Met name in kleine, goed geïsoleerde woningen kan infraroodverwarming een geschikte oplossing zijn. Maar ook in andere situaties heeft infraroodverwarming grote voordelen, zoals in bedrijfshallen. Met de eisen die gesteld worden aan het verduurzamen van bedrijfsgebouwen, is het ook zinvol te kijken naar de wijze van verwarmen.

 

 
Slim en gericht verwarmen

Bedrijfshallen zijn vaak relatief groot en hoog, terwijl medewerkers vaak slechts in een bepaald deel van de hal, of een beperkte tijd werken. Klassiek worden dergelijke hallen verwarmd met een gasheater, waarbij de warme lucht vooral bovenin zit. Niet bepaald de plek waar men de warmte wil hebben. Bovendien is er sprake van veel luchtcirculatie. Dat is ook niet altijd wenselijk.

 

Met infraroodpanelen kan gericht verwarmd worden. Bijvoorbeeld door verwarmingszones te creëren met een hogere verwarmingscapaciteit in de zones waar dat gewenst is. Ook kan gebruik worden gemaakt van krachtige korte golf stralers, die direct na inschakelen de warmte afgeven. Zeer geschikt in bijvoorbeeld expeditie locaties.

 

Het juiste advies

ETHERMA heeft al tientallen jaren ervaring in de toepassing van infraroodverwarming. Een advies op maat is essentieel om een efficiënte installatie te realiseren. De juiste producten op een goede manier toegepast betekent tientallen jaren zorgeloze warmte.

 

ISDE subsidie op infraroodverwarming

Om de energietransitie in bedrijfsgebouwen te stimuleren zijn er de nodige subsidies verkrijgbaar. Isolerende maatregelen en een PV installatie zijn aan te bevelen. Evenals het verwijderen van de gasaansluiting. Een warmtepomp is vaak niet de oplossing voor de bedrijfshallen. Om die reden wordt er een ISDE subsidie verstrekt op de toepassing van infraroodpanelen in bedrijfshallen met een gemiddelde hoogte van meer dan 4,0 meter.

 

Infrarood zorgt ook voor maatwerk op kantoor

Naast het verwarmen van bedrijfshallen is het ook zinvol te kijken naar de kantoren. Spreekkamers die niet continu gebruikt worden of hoge ontvangstruimtes die slechts deels verwarmd hoeven te worden. En wat te denken van de verschillende wensen tussen werknemers als het gaat om de ruimtetemperatuur. De LAVA DESK bureauverwarming biedt hier bij uitstek een gerichte, efficiënte oplossing.

 

In de utiliteitsbouw komen de goede eigenschappen van infrarood bij uitstek tot hun recht: lage investering, lange levensduur, geen onderhoudskosten, betrouwbaar en gericht efficiënt.