Een haspel voor elke toepassing

Functionele haspels in stoere of fraaie uitvoering

Brandslanghaspels worden in vrijwel ieder gebouw voorgeschreven. Uitgangspositie daarbij is dat iedere plek in een gebouw met bluswater kan worden bereikt. Chubb biedt een breed assortiment haspels: van brandslang- tot werk- en industriële haspels. Veiligheid, montage en bedienings-gemak zijn hierbij essentiële pluspunten.
 

 
Uitgebreid assortiment

Het benodigde aantal brandslanghaspels in een gebouw en de uitvoering ervan is vastgelegd in het Bouwbesluit en ‘Brandbeveiligingsinstallaties’ (uitgave NVBR). Om hieraan tegemoet te komen levert Chubb Fire & Security een uitgebreid assortiment brandslanghaspels, waaronder brandslanghaspels met handbediende afsluiters, automatische afsluiters en haspels met een vaste-, zwenkbare- of muurmontagevoorziening. Afhankelijk van de toepassing kunnen de brandslanghaspels geleverd worden met stalen, kunststof- of roestvast stalen haspelbladen.

Heavy Duty werkhaspels

Veel slanghaspels worden voor andere doeleinden ingezet dan brandbestrijding. Wanneer haspelslangen vele malen per dag op- en afgerold worden, stelt dat hoge eisen aan de duurzaamheid van de constructie. Heavy Duty werkhaspels hebben een robuust binnenwerk, een versterkt haspelblad en een slijtvaste en uitwendig oliebestendige ‘Black-Duty’ haspelslang. De haspelbladen zijn standaard elektrolytisch verzinkt en voorzien van een UV-bestendige (hamerslag) poedercoating. Montage met knelfittingen zorgt voor eenvoudige en snelle montage op de waterleiding.

Industriële haspels en veerbediende haspels

Speciaal voor brandbestrijding in een industriële omgeving, maar ook voor onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden zijn industriële haspels uitermate geschikt voor gebruik onder zware omstandigheden. Worden haspels dagelijks gebruikt, kies dan voor een veerbediende haspel. Dit systeem zorgt voor een soepele werking van de haspel bij minimale krachtsinspanning en voorkomt onnodige slijtage van de slang.

Haspelwagens, haspelstatief en haspelzuilen

Een haspelwagen kan uitkomst bieden in situaties waarbij het blussen van een brand door de brandweer in hoge mate wordt belemmerd door de omvang en/of situering van een gebouw of bij locaties waar de haspel een grote afstand moet kunnen overbruggen. In het geval een vaste haspel niet aan een muur kan of bevestigd mag worden, kan gekozen worden voor een fraaie haspelstatief, haspelzuil of haspelkast.

Haspelkasten

Speciaal voor op- of inbouw van een brandslanghaspel zijn haspelkasten leverbaar in vele verschillende uitvoeringen. Naast een fraaie vormgeving hebben ze een unieke scharnierconstructie die het openen van de deur over een hoek van ruim 170° mogelijk maakt. Door gebruik te maken van ‘klick-in’ scharnieren kan de deur desgewenst eenvoudig en snel worden verwijderd.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie