Vlakkelichtkoepels met buiten- of binnenzonwering

Voor elke maat een bijpassende zonwering

Deze wordt na plaatsing van het daklicht compleet gemonteerd op de Vlakkelichtkoepel aangebracht. Wel zo gemakkelijk.

Een Vlakkelichtkoepel voorzien van buitenzonwering

Wat is het voordeel van zonwering aan de buitenzijde? Aan de buitenzijde heeft u het voordeel dat de warmte van de zon grotendeels buiten de ruimte wordt gehouden. Ook wordt buitenzonwering buiten de dagmaat geplaatst, waardoor er geen verlies is van lichtinval. De buitenzonwering wordt elektrisch op- en afgerold middels een Somfy motor. Er kan worden gekozen voor bediening met een vaste schakelaar of bediening van de screen met een handzender. Het is ook mogelijk om met een speciale handzender meerdere doeken tegelijk of individueel te bedienen.
 

Voedingskabel onzichtbaar weggewerkt

Bij een vrijstaande uitvoering van de Vlakkelichtkoepel is het ook mogelijk -mits vooraf aan productie al bekend - om een kabeldoorvoer in de opstand van het daklicht weg te werken. Dat oogt niet alleen fraaier, maar is bovenal zeer efficiĆ«nt voor het bouwproces. Immers: de gehele voeding kan vooraf al worden voorbereid en weggewerkt. De montage van de buitenzonwering is dan slechts nog een kwestie van  bevestigen op het daklicht. Onze monteurs hoeven daarvoor niet eens meer binnenshuis te zijn.
 

Verschillende soorten buitenzonwering

De opbouw en grootte van de buitenzonwering hangt af van de afmetingen van het Daklicht of Lichtstraat. Om het gehele maatvoerings-bereik van de Vlakkelichtkoepel in te kunnen vullen, zijn er 3 varianten buitenzonwering: Type 1, 2 en 3. Het type volgt uit de dagmaat van de lichtkoepel en is dus geen keuze. Wel zijn er keuzes in doekkleur, bediening en kleur van de omkasting van de zonwering.

Binnenzonwering in een Vlakkelichtkoepel

Het is ook mogelijk om zonwering aan de binnenzijde van de Lichtstraat of Daklicht aan te brengen. In dat geval wordt nadat de lichtkoepel is geplaatst eerst ter plaatse de precieze binnenmaat opgemeten. Omdat die maat vanwege afwerking kan verschillen.

De binnenzonwering met spandraden (dunne kabeltjes die het doek strak houden) en handbediening is de goedkoopste uitvoering. Daarbij zijn de spandraden altijd in het zicht, dus ook in open toestand. Het alternatief is binnenzonwering met zijgeleiders, hand- dan wel elektrisch bediend. Bij handbediening wordt de zonwering middels een meegeleverde stok geopend en gesloten.

Kijk voor meer informatie op onze website.

Download hier de brochure over buitenzonwering.

Download hier de brochure over binnenzonwering.

Vraag per mail naar alle mogelijkheden of neem contact met ons op via telefoonnummer: 0485-310983.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie