Schöck Isokorf® IQlick: Balkonmontage binnen 15-25 minuten

Afgelopen jaar lanceerde Schöck Nederland een nieuw achterafmontage systeem: Schöck Isokorf® IQlick.

Met IQlick kunnen aannemers prefab balkons binnen 15-25 minuten vanuit de kraan monteren, zonder gebruik te maken van onderstempeling. Het bedrijf speelt met deze productontwikkeling in op de veranderingen in de bouw. Vanuit de markt is er veel interesse in het nieuwe systeem, Schöck heeft inmiddels de eerste nieuwe opdrachten binnengehaald met IQlick.

Meer flexibiliteit

Aannemers kiezen vooral voor IQlick door de flexibiliteit en vrijheid die ontstaat in het bouwproces. Vrij uitkragende balkons zitten tijdens de bouw namelijk vaak in de weg en de kans op beschadigingen en vervuiling van het schoonbeton is groot. De tijdige levering van het prefab beton is in de huidige bouwmarkt bovendien een extra risico. Doordat aannemers met IQlick de balkons op een willekeurig moment kunnen monteren, worden deze problemen in één keer opgelost. Montage is zelfs mogelijk nadat de gevel volledig is afgewerkt en waterdicht gemaakt.

Aangepaste Isokorf®

Voor de nieuwe achterafmontage-oplossing heeft Schöck de bestaande Isokorf® KS voor bevestiging van staal aan beton gemodificeerd. De ene zijde is voorzien van stekken die worden ingestort in het beton; de andere zijde is voorzien van draadeinden. Deze draadeinden worden bij de montage door een stalen contrablok gestoken en vervolgens met moeren vastgezet. De verankering kan overigens ook worden omgekeerd, waarbij het Isokorf® element met de stekeinden in het balkon wordt ingestort en het stalen blok met de moeren in de vloer komt. Met de toepassing van de Isokorf® technologie is IQlick het eerste achterafmontagesysteem mét koudebrugonderbreking.

Maatvoering

Voor achterafmontage is maatvoering een belangrijk item. Schöck doet daarvoor het voorstel om te werken met een montagemal op basis van een UNP met twee hoeklijnen, waarmee de positie van de verankering in de vloer maatvast kan worden ingestort. Door gebruik te maken van standaard staalprofielen met een slim gatenpatroon, is de mal herbruikbaar voor alle balkons. Het bedrijf creëert hiermee een kostenefficiënte en duurzame oplossing.

Het nieuwe verankeringssysteem kan door elke bouwer en balkonproducent toegepast worden. Op de website vindt u diverse mogelijkheden. Bekijk ook onderstaande video en ontdek hoe gemakkelijk achterafmontage is in de praktijk.

« Nieuws overzicht