De échte waarde van slank isoleren

Meer binnenruimte, meer winst

In een stedelijke omgeving is de ruimte beperkt. Architecten, ontwikkelaars en investeerders zijn voortdurend op zoek naar mogelijkheden om het rendement van het vastgoed te vergroten. Het isoleren van de gebouwschil speelt een cruciale rol bij het terugdringen van de energiebehoefte, maar kan ook een aanzienlijke bijdrage leveren aan het verhogen van het financiële rendement, zo blijkt uit recent onderzoek van Kingspan Insulation.

Het onderzoek

Het is niet de eerste keer dat Kingspan Insulation onderzoek laat uitvoeren naar de echte waarde van slank isoleren. De afgelopen jaren zijn zowel de bouwkosten als de verkoop- en huuropbrengsten gestegen. Reden voor Kingspan Insulation om het onderzoek opnieuw uit te laten voeren.
 

Onderzoeksbureau Develop Inc. toont wederom aan dat slank isoleren met hoge thermische prestaties de Return on Investment (ROI) van vastgoed vergroot. Isoleren met de resol hardschuimplaat Kooltherm K108 Spouwplaat zorgt voor meer gebruikersoppervlakte en hogere huur- en verkoopopbrengsten t.o.v. minerale wol.

Positieve ROI

Het onderzoek is gespiegeld aan de situatie in zes regio’s: Amsterdam, Den Haag/Rotterdam, Eindhoven, Arnhem/Nijmegen, Groningen en Utrecht. In alle regio’s gaf de toepassing van Kooltherm® een positieve ROI ten opzichte van het alternatief in glaswol. De ROI varieerde van 781% tot 1.233% als percentage van de extra investering bij verkoop. Dit betekent dat bij iedere euro die je investeert je minimaal 781 euro extra opbrengst realiseert. En voor de verhuur wordt de extra investering van Kooltherm® spouwisolatie in gemiddeld 29 maanden terugverdiend.



Resultaten onderzoek bekijken?

Wilt u de resultaten van het onderzoek ‘De echte waarde van slank isoleren’ gedetailleerd nalezen, dan kunt u de whitepaper hier downloaden. Of vraag de whitepaper aan via telefoonnummer: 0800 – 54 64 777.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie