De waarde van 54 mm dikke isolerende deuren

Verduurzamen bestaande woningen

Goede isolatie zorgt voor een prettig en comfortabel huis en een lagere energierekening.

Toch is 20 procent van de woningen in Nederland nog niet goed geïsoleerd.

Deuren spelen een belangrijke rol in de isolatie.

Minimale investering

Een deur is maar gewoon een deur tot er koude op de loer ligt. Bij renovatie van bestaande woningen naar NUL OP de METER wordt minimaal een 54 mm dikke deur toegepast met een zeer gunstige u-waarde (isolatiewaarde). Ook voor nieuwbouw is de BIJNA ENERGIE NEUTRAAL GEBOUW-eis, die per januari 2021 in gaat, duidelijk. Het contrast met planmatig en mutatie onderhoud van woningen of upgrade naar energielabel B is echter groot. In veel gevallen wordt bij vervanging van de deuren, of het nu gaat om de voordeur, tuindeur of balkondeur, een 38 mm dunne deur teruggeplaatst.

Een beter isolerende 54 mm dikke deur tocht veel minder en presteert ook beter op het gebied van inbraak en geluidsisolatie. Het maakt de woning een stuk prettiger en comfortabeler voor de bewoners. Dit zal ook leiden tot een vermindering van de klachten. Bovendien wordt met een minimale investering voldaan aan de langetermijndoelstelling om woningen allemaal goed te isoleren.

Deuren van 38 mm dikte zijn de label G deuren van 2025.

Deuren met een dikte van 38 mm hebben niet de mogelijkheid om in de nabije toekomst het glaspakket te plaatsen dat nodig is voor hoogwaardige isolatie. Voor nu is HR++ nog genoeg maar over een aantal jaren is dit niet afdoende om de bestaande woningen naar het energie neutraal niveau te brengen. Een 54 mm dikke deur kan nu al voorzien worden van hoogwaardig glas of kan in de toekomst met een eenvoudige upgrade aangepast worden.

Herkenbaarheid

Zeker weten dat de deur voldoet? Kies dan voor een GND-deur. Deuren van bij GND aangesloten fabrikanten zijn te herkennen aan het garantie- en zekerheidslabel in de hangzijde van de deur. Daarmee zijn eenvoudig de afkomst en prestaties op het gebied geluid-, brand-, rook- en inbraakwerendheid van de deur en kozijn te controleren.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie