Het belang van een goede buitenruimte

Iedereen wil graag een frisse neus halen, even buiten lunchen of gewoon een straaltje zon mee pikken.

Maar in tijden dat je verzocht wordt zoveel mogelijk thuis te blijven, is dat niet voor iedereen mogelijk. Een buitenruimte bij woningen speelt hierbij een belangrijke rol. Op plekken waar weinig ruimte is, is er niet altijd plek voor een eigen tuin. Een balkon, dakterras, dakplein of daktuin biedt uitkomst.

Van klein tot groot, van privé tot publiek toegankelijk. Bij appartementen, scholen, sportcomplexen, bedrijven of zorginstellingen. Maar ook musea en vliegvelden. Het creëren van buitenruimtes is belangrijk voor een gezonde leefomgeving en om elkaar te kunnen ontmoeten bijvoorbeeld tijdens de lunch, een pauze of relaxmoment. Het bijkomend voordeel is genieten van adembenemende uitzichten.

Een buitenruimte, in welke vorm dan ook, is een essentieel verlengstuk van de binnenruimte. En moet dus net zo mooi ingericht worden. Dat kan op meerdere manieren. Een dakbestratingssysteem met tegels biedt voordelen.
 

Een dakterrassysteem voor de lange termijn

Bij een goed aangelegd dakterras, met de juiste tegels en bijbehorende onderliggende systemen, kunnen de tegels horizontaal of verticaal niet verschuiven en ontstaat er geen plasvorming. Zo blijft de uitstraling voor lange termijn gewaarborgd.


Diverse materialen en kleuren mogelijk

Tegels zijn verkrijgbaar in diverse materialen, kleuren en formaten. Het is zelfs mogelijk om je buitenruimte letterlijk één te laten worden met je binnenruimte, door buiten en binnen dezelfde tegel te gebruiken (mits sterk genoeg voor buiten). Er is altijd wel iets dat past bij de sfeer en uitstraling die je zoekt. Zo zijn bijvoorbeeld keramische tegels verkrijgbaar met een stoere betonlook of een warm houtmotief. Hou bij de keuze wel rekening met de belasting van de tegels.
 

Gemakkelijk in onderhoud

Het voordeel van dakterrastegels is dat ze gemakkelijk te verwijderen en terug te leggen zijn als er onderhoud aan het dak nodig is. Bovendien is het onderhoud van de tegel zelf ook eenvoudig. Bij betonnen of keramische tegels volstaat een eenvoudige schoonmaakbeurt met water en een natuurlijk reinigingsmiddel, als je dat nodig vindt.

In deze video zie je hoe een gezamenlijke buitenruimte het woonplezier verhoogt:

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie