Efficiënt bouwproces met prefab wanden

Voor een veilige, comfortabele en gezonde leefomgeving.

Veel oudere woonwijken schreeuwen om renovatie. Ook is er nog steeds veel vraag naar nieuwbouwwoningen. Genoeg te doen dus. Maar voorlopig gooit het coronavirus roet in het eten. Voor veel bouwprojecten vormt ze een bedreiging. Er heerst onrust en onzekerheid binnen de bouw. Door ziekte en vertrek van arbeidsmigranten zijn veel bouwplaatsen niet volledig bemand. Maar toch moeten we niet bij de pakken neer gaan zitten. De prefab-ontwikkeling was voor de cononacrisis al volop ingezet, maar ook nu zien we weer het belang van prefab bouwen. Want prefab bouwen betekent tijdwinst.

Alles-in-een oplossing

Faay biedt met de milieuvriendelijke prefab scheidingswanden en na-isolerende wanden een goede oplossing om het kwantitatief tekort (‘handjes’) wat nu ontstaat het hoofd te bieden.  De verdiepingshoge scheidingswanden hebben een kern van vlasscheven met aan weerszijden een toplaag van gipskarton of spaanplaat. Het na-isolerende voorzetwandsysteem (W’all-in-One®) is aan één zijde voorzien van een gipskartonplaat met de andere zijde PIR-isolatie voorzien van een dampremmende reflecterende folielaag. Een relatief ‘dunne’ oplossing die toch garant staat voor een hoge Rc waarde.

Eenvoudig en snel te monteren

Beide systemen verwerken snel en gemakkelijk. Het zogeheten droogbouwsysteem en de korte bouwtijd zorgen voor minimaal bouwoverlast voor de omgeving en de bewoners. Doordat de Faay systemen in diverse lengtematen leverbaar zijn en zelfs op maat geleverd kunnen worden, hoeft er minder te worden gezaagd. Dat scheelt enorm in afval.

Efficiënt bouwproces

Faay wanden kunnen op maat, gelabeld en per verdieping geleverd worden. De wanden bouwen aanzienlijk sneller en bieden uitstekende prestaties, zoals een hoge schroefvastheid, een goede brandwerendheid en een uitstekende Rc-waarde tot wel 6,73 m² K/W, die gedurende de hele levensduur behouden blijven. De bouwsystemen zijn ook ontworpen met het oog op eenvoudige, snelle (en dus kostenefficiënte) montage én demontage. Voor een veilige, comfortabele en gezonde leefomgeving.

Veilig wonen en werken

Uiteindelijk is iedereen gebaat bij een duurzame, gezonde en veilige woonomgeving. Faay wanden worden milieuvriendelijk geproduceerd en verwerkt en dragen bij aan de reductie van CO2-uitstoot. Daarnaast zijn 99,9 procent van alle FAAY-wanden onderworpen aan een brandtest uitgevoerd door Efectis en gecertificeerd volgens EN1364-1 en ISO-norm 9001 en 14001. De KOMO-attesten-met-productcertificaat garanderen de kwaliteit.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie