Ook bij een perfecte renovatie

Door de robuustheid van de GM-X hemelwaterafvoerbuizen worden deze vaak toegepast op balkons en galerijen van flats, kantoren, ziekenhuizen en appartementencomplexen. Hier is vaak sprake van doorvoeren door betonelementen, al dan niet met een mogelijkheid voor zijdelings toestromend regenwater.

 

We spreken van doorvoeren wanneer een HWA leiding van de bovengelegen verdieping direct op de balkonafvoer wordt aangesloten. Is dit niet het geval, dan spreken we van een afvoer. Het balkon af- en doorvoeren programma is uitgevoerd in RVS 304, een materiaal dat chemisch zeer resistent is tegen beton. Dit in tegenstelling tot verzinkt staal, waarbij op den duur corrosieproblemen kunnen ontstaan. De uitzettingscoëfficiënt van RVS komt vrijwel overeen met die van beton, zodat de kans op microscheuren en lekkages kunnen worden uitgesloten. ACO GM-X balkon af- en doorvoeren kunnen worden uitgevoerd met een vaste spie of als klok.

 

Klok

De klok wordt vooral toegepast wanneer deze wordt ingestort in prefab betondelen en heeft als voordeel dat de manchetverbinding niet in het zicht komt. Nadeel is wel dat vooraf de exacte dikte van de vloer en daarmee de hoogte van de klok bekend moet zijn. Klokdoorvoeren zijn leverbaar in standaard hoogtes, maar voor grotere projecten ook op maat te maken. Natuurlijk kan een klok ook al bij de prefab productie van betonplaten mee worden ingestort. De klok af- en doorvoeren zijn leverbaar in verschillende afmetingen, waaraan de gangbare hemelwaterafvoeren in kunststof kunnen worden aangesloten (Ø80 en Ø100) als ook GM-X hemelwaterafvoerbuizen.

 

ACO GM-X renovatiedoorvoer is speciaal

De renovatie doorvoeren zijn speciaal door ACO ontwikkeld om te worden toegepast op plaatsen waar de oude, bestaande afvoeren zijn verwijderd. Na het boren wordt de doorvoer geplaatst en door middel van een knelmanchet vloeistofdicht in het boorgat aangebracht. Vervolgens kan eenvoudig, door middel van het aanvullen met krimpvrije vloeimortel, het boorgat aangevuld worden. De renovatiedoorvoer is als klokdoorvoer uitgevoerd, zodat de buis ook aan de onderzijde van de doorvoer kan worden aangesloten zonder dat het manchet zichtbaar is.