Er zijn veel flats in Nederland uit de jaren zestig, zeventig en begin jaren tachtig, die toe zijn aan renovatie.

Daarbij is het oorspronkelijke balkon vaak een ingewikkelde factor. Het is zwaar, zit constructief verankerd aan het gebouw en is een beetje ‘eng’ om aan te zitten. Bovendien zijn de balkons vaak uit de tijd of te klein. Balkonfabriek biedt daarom prefab balkonsystemen die volledig gericht zijn op de renovatie- en transformatiemarkt. Uniek is dat het hele realisatieproces uit handen wordt genomen van de opdrachtgever: van engineering tot en met oplevering en van aanbesteding tot uitvoering. Met deze aanpak biedt Balkonfabriek een antwoord op de toenemende vraag naar totaaloplossingen.

 

Constructieve oplossingen

Met de innovatieve oplossingen van Balkonfabriek kan vrijwel elk bestaand gebouw worden voorzien van vrij uitkragende balkons, met een ruime afmeting, een hoogwaardige koudebrugvrije bevestiging en met vrijwel elke gewenste balustrade en afwerking. Bestaande gebouwen zijn meestal constructief niet geschikt voor balkonvergroting. Als noodoplossing wordt er dan voor gekozen om nieuwe balkons te voorzien van eigen ondersteuningsconstructies met kolommen aan de voorzijde van het balkon. Esthetisch gezien is dat minder wenselijk. Met de oplossingen van Balkonfabriek is dit niet langer nodig.

 

Achterafmontage voor een efficiënt bouwproces

Balkonfabriek prefabriceert de balkons volledig conform de gewenste esthetische uitstraling en ontwerp van de architect. Zowel klassieke spijlenhekken als glas en glas met zeefdruk of zelfs met zonnepanelen behoren tot de vele mogelijkheden. Op de bouwplaats worden de balkons vervolgens achteraf en steigerloos gerealiseerd, wat bijdraagt aan een efficiënt en soepel bouwproces.

 

Voordelen van Balkonfabriek:
  • Prefab totaaloplossingen die achteraf en steigerloos gerealiseerd kunnen worden.
  • Het volledige proces wordt uit handen genomen van de opdrachtgever: van engineering tot en met oplevering en van aanbesteding tot uitvoering.
  • De balkonsystemen zijn gestandaardiseerde maatwerkoplossingen en modulair opgebouwd. Daardoor zijn ze in uiteenlopende situaties en in verschillende uitvoeringen toepasbaar.
  • Ruimere en koudebrugvrije balkons verhogen het comfort voor de eindgebruiker en de restlevensduur van het gebouw.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden van balkonvernieuwing en -vergroting? Bekijk alle informatie op de website van Balkonfabriek.