Unieke betondakpan winnaar in stikstofstrijd

Vanwege het Coronavirus staat de wereld natuurlijk op z’n kop en zijn de uitspraken met betrekking tot het Stikstofbeleid geheel ondergeschikt, maar intussen blijft Nelskamp werken aan een schone toekomst.

De bijdrage die te leveren is met de ClimaLife betondakpannen wordt steeds meer gewaardeerd en inmiddels heeft het Nibe opnieuw de DUBO-keur certificaten verstrekt. Hierbij is nu kritisch gekeken welke bijdrage de luchtreinigende dakpan werkelijk heeft en hoe deze is te classificeren. Door de vergelijking te maken met allerlei andere dakbedekkingsproducten is de milieuklasse met de schaduwkosten bepaald en komt de ClimaLife beton dakpan als winnaar naar voren.

Software mist complete plaatje

Daar waar stikstofberekeningen benodigd zijn voor de stikstofdepositie nabij Natura-2000 gebieden, worden nu alleen de waardes van de bouwfase meegenomen door het aantal transportbewegingen en uitstoot van het materieel na te gaan. Simpelweg omdat de software niet is uitgebreid met producten die toegevoegde waarde leveren.

Juist die innovatieve producten zijn nodig voor de gebruikersfase en bepalend of de leefomgeving er blijvend op vooruitgaat. De doelstelling is ook niet om alleen aan een eis te voldoen, deze moet gericht zijn op onze schone lucht voor nu en in de toekomst.

De schaduwkosten van de ClimaLife dakpan zijn het laagste in vergelijking met álle dakbedekking materialen en daardoor heeft de ClimaLife dakpan de minste milieubelasting.

Met het DUBO keur certificaat, maar zeker ook met de Factsheet, worden actuele gegevens geleverd ter ondersteuning en bevestiging dat de beton dakpan een milieubewuste keuze is, maar de ClimaLife de allerbeste keuze.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie