Onzichtbare binnendeuren

Strak en minimalistisch topdesign voor draai- en schuifdeuren.

In het Belgische Adegem was strakke vormgeving de norm voor deze nieuwbouw eengezinswoning met kantoorruimte. De argenta invisidoor DL en SDX-binnendeursystemen passen er perfect in het plaatje. Vooral de kamerhoge SDX-schuifdeuren springen in het oog … of net niet.

 
 
 
Architectuur

De minimalistische architectuur wordt in deze woning doorgetrokken in de keuze van de binnendeuren. Naast de (23 enkele en 2 dubbele) onzichtbaar ingewerkte Invisidoor DL draaideuren van argenta – die trouwens in dezelfde kleur van de wanden werden afgewerkt – is ook het aluminium deurkader van de 7 kamerhoog uitgevoerde argenta invisidoor SDX schuifdeuren helemaal onzichtbaar in de wand geïntegreerd. “Zo blijft er een wandopening achter, meer dan een deuropening”, licht architect Danny Plaetinck zijn keuze toe voor de schuifdeuren die bij het openen volledig in de wand verdwijnen. Het argenta proslide schuifdeurbeslag dat daarbij dienst doet, kan worden toegepast op binnendeuren tot 100 kg. Via het uitneembare bovenprofiel kunnen de rolstelsels en stops eenvoudig en snel gemonteerd en gedemonteerd worden. Het beslag wordt aan de deur bevestigd via de Manual-Fix, wat resulteert in een zeer minieme ruimte tussen het deurpaneel en het bovenprofiel. Dit met een zeer strakke vormgeving tot gevolg.

Nieuw: Invisidoor ‘S’, de schuifdeur in hetzelfde vlak als de wand

Het deurblad van de Invisidoor S (met de ‘S’ van ‘Slide’) valt in gesloten stand perfect in hetzelfde vlak van de wand. Dit schuifdeursysteem is bruikbaar voor houten schuifdeuren tot 40 kg en is standaard uitgerust met een ‘softclose’ en ‘auto-eject’ systeem om makkelijker te bedienen. Alle onderdelen van het ingewerkte deurbeslag zijn steeds makkelijk bereikbaar om te kunnen demonteren en afregelen.

Nieuw: ROB Punch, glazen schuifdeuren tot 150 kg onzichtbaar ingewerkt

Kamerhoge schuifdeuren zijn ook in glazen variant interessant voor hedendaagse interieurs in kantoren, lofts en woonkamers. Met een loopprofiel op of onzichtbaar in het plafond ingewerkt (plafondmontage), maakt dat het geheel natuurlijk nog een stuk strakker. Zowel de deur als al zijn componenten zijn steeds demonteerbaar, zelfs ingebouwd in het plafond en in combinatie met een vaste glaswand.

Kijk voor meer informatie op de website van argenta of van ROB.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie