Veilige en toegankelijke galerijvloeren

Om ouderen en mensen met een verminderde mobiliteit zo lang mogelijk thuis te laten wonen, is geschikte woonruimte nodig.

Daar zijn gelukkig veel oplossingen voor. Technische innovaties helpen bewoners bijvoorbeeld in het huishouden of brengen hen eenvoudig in contact met hulpverleners. Maar toegankelijkheid en comfort begint al bij de deur naar de woning.

 
 
Entree!

Een kleine drempel vormt al snel een groot obstakel voor mensen die slecht ter been zijn. Triflex heeft daar een slimme oplossing voor: het Triflex BIS-systeem! Met dit systeem wordt de complete galerij opgehoogd met een isolerende laag en vervolgens voorzien van een duurzame afdichting. Op deze manier worden de drempels voor alle aanliggende woningen weggenomen en is het voor veel ouderen en mensen met een verminderde mobiliteit mogelijk om langer zelfstandig in hun woning te blijven wonen.

 
Triflex ophoogsysteem

Het ophoogsysteem zorgt ervoor dat alle details waterdicht en naadloos worden afgedicht. Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen. Zo is Triflex BIS licht in gewicht, brandvertragend, mechanisch belastbaar en kan het in combinatie met andere systemen voorzien worden van diverse kleuren. Uitglijders voorkomen? Het toepassen van een antislip afwerking behoort ook tot de mogelijkheid.

Appartementencomplex Zeegat

De galerijen van het in 1977 gebouwde appartementencomplex in Hellevoetsluis vertoonde op enkele locaties gaatjes aan het oppervlak en de vloer was door slijtage erg glad geworden. Ook de drempel tussen de verschillende vloeroppervlakten bleek voor enkele bewoners een lastig obstakel te zijn. De eis die vanuit de opdrachtgever werd gesteld was een lichtgewicht, drukvast en antislip- systeem, evenals een betere toegankelijkheid voor de bewoners. Er is uiteindelijk gekozen om de systemen Triflex BIS en Triflex BFS, kwartszand fijn toe te passen, die volledig aansluiten bij de gestelde eisen. Na de renovatie waren de galerijvloeren voorzien van een compleet nieuwe uitstraling en konden de bewoners weer veilig hun woning betreden!

 
Meer weten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50 of mail naar info@triflex.nl. We helpen u graag verder.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie