Duco wint Batibouw Award 2020

En de Eco Award 2020 gaat naar … Duco Ventilation & Sun Control!

Op bouwbeurs Batibouw in Brussel werden gisterenavond de Belgian Building Awards uitgereikt. De awards bekronen professionals en exposanten voor verschillende prestaties. Ventilatiespecialist Duco wist met de ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco de felbegeerde Eco Award in de wacht te slepen. Van een toepasselijke bekroning gesproken!

De Eco Award is de prijs voor de onderneming die op Batibouw Brussel het meest milieuvriendelijke product voorstelt.

Tot 60 % energiebesparing

Met de DucoBox Eco focust Duco op gezinnen die hun woning stap voor stap willen verduurzamen. De ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming en sanitair warm water. De ventilatiewarmtepomp wordt gekoppeld aan een combiketel met boilervat, waardoor het gasverbruik van een woning met 60 % daalt. Richting de toekomst is de DucoBox Eco technisch makkelijk uit te breiden van hybride naar all-electric door het toevoegen van een buffervat.

In een eerste reactie laat Hendrik Dejonghe, marketing manager bij Duco, optekenen: “In deze tijden is het bewustzijn voor het klimaat groot en wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Een hybride ventilatiewarmtepomp met elektronisch gestuurde ventilatieroosters is de ideale vorm van ventilatie én verwarming van een woning. Deze award beloont het harde werk van het 30-koppige R&D team en geeft nog extra motivatie om te streven naar duurzame en innovatieve ventilatieconcepten.”

Het beste van 2 ventilatiewerelden

De ventilatiespecialist beschikt over een volledig gamma ventilatie-units voor zowel systeem C als D. Tijdens Batibouw brengt Duco het beste van deze twee ventilatiewerelden met enkele nieuwigheden. Met de komst van een nieuw, elektronisch toevoerrooster is de update van het DucoTronic System, in combinatie met de energiezuinige ventilatiebox DucoBox Focus of DucoBox Silent Connect, een feit. Binnen systeem D wordt de lichte en compacte WTW-unit DucoBox Energy Comfort voorgesteld. Een bezoek aan de beurs meer dan waard dus!

Ontdek de DucoBox Eco en andere innovaties van Duco nog tot zondag 8 maart in Paleis 12 tijdens Batibouw in Brussel.

« Nieuws overzicht