Marktleider in Nederland

Metacon is dé fabrikant van rolluiken, branddeuren en zonweringsystemen en daarbij gespecialiseerd in constructiewerk.

Het familiebedrijf begon in 1927 als blikslager en is inmiddels uitgegroeid tot markleider in Nederland op het gebied van brandwerende deuren, met Europa als groeimarkt.

Onlangs is het bedrijf verhuisd naar Industrieterrein Gouwepark, een prachtige zichtlocatie langs de A20, waar zij met ruim 90 vakbekwame medewerkers een groot netwerk van relaties binnen en buiten Europa bedient.

Because safety is everything

Binnen het assortiment branddeuren biedt Metacon diverse brandwerende oplossingen. Het  assortiment biedt voor iedere situatie een uitstekende oplossing. De producten zijn van hoge kwaliteit, scherpe prijs en kunnen snel worden geleverd. Metacon laat alle deuren altijd testen op brand- en/of rookprestaties bij een geaccrediteerd laboratorium. Metacon levert uitsluitend aan dealers. 

 
Metacon goes cradle to cradle

Metacon introduceert een nieuwe productrange met innovatief brandvertragend materiaal op basis van composiet. Dit betreft roldeuren, overheaddeuren en schuifdeuren. Deze producten hebben een hoge brandweerstand, zijn duurzaam en onderhoudsarm, carrosseriebestendig en recyclebaar. De deuren zijn geschikt voor PGS-ruimtes (opslag milieugevaarlijke stoffen) en toepasbaar in foodsafe ruimtes en in de bio-industrie (stallen). De testen zijn tweezijdig uitgevoerd conform de Europese norm EN 1634-1 en de deuren zijn voorzien van een CE-markering conform EN 16034, Q2-2020.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie