Voldoet uw gebouw aan de minimale eisen?

Zonder dat we ons er bewust van zijn, neemt daglicht een belangrijke plaats in ons leven in. Denk maar eens aan onze biologische klok. Deze werkt op basis van licht en donker. Zonder deze aangeboren tijdsregulering zouden we bijvoorbeeld vaker gezondheidsklachten hebben.

 

Op uw werkplek en in uw woning is daglicht niet meer weg te denken. Het is bewezen dat de juiste hoeveelheid licht op het werk zorgt voor betere prestaties. Echter, lang niet iedereen houdt rekening met een gezonde werkomgeving voor werknemers. Laten we eens kijken naar de feiten over daglicht in de werkomgeving.

 

De praktijk

Er zijn vele situaties te bedenken waar daglicht bijdraagt aan een goede werk- en leefomgeving. Zo hebben leraren en scholieren profijt van een verbeterd leerproces dankzij meer concentratievermogen. Ook in de zorg, bijvoorbeeld in een ziekenhuis, is daglicht het beste medicijn. Patiënten ervaren minder pijn, herstellen sneller en hebben minder medicijnen nodig. De medewerkers maken op hun beurt minder fouten en zijn in een betere stemming dan hun collega’s die vaker bij kunstlicht werken.

 
BREEAM, LEED en WELL

Gebouwen die in anno 2020 voldoen aan (minimale) eisen, zullen dat algauw in de toekomst niet meer doen. Denk een stap vooruit en ga na wat er op het gebied van duurzaamheid van het pand en het welzijn van de medewerkers veranderd kan worden. Methodes en keurmerken die hierop inspelen zijn bijvoorbeeld BREAAM-NL, LEED en WELL Building Standard. Daglichtprofessional Techcomlight heeft een oplossing in haar assortiment die u hierbij kan helpen en waarbij de toepassingsmogelijkheden nagenoeg onbegrensd zijn.

 

Voor uw vraagstuk

De Solatube daglichtbuis lost vraagstukken op, onder andere in de werkomgeving waar vereisten zijn van buitenaf. Voor iedere ruimte is er een passend Solatube daglichtsysteem; van kleine ruimtes zoals een toilet tot grotere ruimtes zoals stallen, industriehallen, scholen, zorginstellingen, hotels, magazijnen, vakantiehuizen, parkeergarages, monumenten en zwembaden. Zo kan bijvoorbeeld een enorm hoge bedrijfshal met te weinig daglicht worden omgetoverd tot een goed verlichte werkruimte die voldoet aan de eisen van BREEAM op het gebied van daglicht. Indien u voor uw project de eisen op het gebied van daglicht wilt onderzoeken, dan kan Techcomlight hierbij helpen.